· · Komentari: 0

Pripremite se za dolazak bebe

Iako je u pitanju jedan od najsrećnijih događaja u životu, dolazak bebe se smatra i te kako stresnim

1666709680_jonathan-borba-w-RTffXK9tM-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Posebno ako budući roditelji ne počnu sa pripremom na vreme, te ne kupe sve one sitnice koje će im biti neophodne. Makar u prvim danima, dok se ne snađu.

Upravo zato i jeste, gotovo uobičajena praksa da se budući roditelji temeljno i na vreme pripremaju za dolazak novorođenčeta. U tome im u velikoj meri pomažu i roditelji i rođaci, koji uglavnom kupuju one skuplje potrepštine kao što su krevetić i kolica za bebe, recimo. Na roditeljima je da pripreme sve one sitnice, poput benkica, pelena i štramplica, te flašica i posteljine za krevetić. Nije zgoreg da na vreme obezbede i Aptamil mleko, za slučaj da bebi bude potrebno u prvim danima.

Koja su kolica za bebe najbolja?

 

Ako postoji nešto u tom periodu na čemu ne treba štedeti ni u kom slučaju, onda su to sasvim sigurno kolica za bebe. Mnogi roditelji tek kasnije razumeju zbog čega.

Naime, ako u tom periodu kupe najjeftinija kolica, vrlo je verovatno da će se kasnije i te kako pokajati, a prilično je izvesno i da će ih to dodatno koštati, prosto zato što će kasnije morati da kupuju nova kolica za bebe.

Da se to ne bi dogodilo, uvek je preporuka kupiti ne samo ona koja su najkvalitetnija, nego i ona koja su lako sklopiva, odnosno koja mogu da se koriste u dužem vremenskom periodu.

S obzirom na to da sve to košta, a da je potrebno kupiti još štošta, to mnogi budući roditelji odlučuju jednostavno da u takvoj situaciji budu maksimalno praktični praktični. Zato smo i napomenuli da bake i deke, odnosno rođaci najčešće kupuju ne samo kolica za bebe, nego i krevetiće i stolice za hranjenje, budući da su to i najveće investicije uglavnom u tom periodu. Nekada više njih ujedine finansijska sredstva, pa kupe sve te potrepštine budućim roditeljima.

Roditeljima zatim preostaju uglavnom sitnice. Pod tim se najpre misli na pelene, odeću za bebe i flašice, te na kozmetiku i druge sitnice, koje će bebi biti potrebne u prvim danima. Sa količinom odeće svakako ne treba preterivati, jer mnogi prijatelji i rođaci koji dolaze da vide bebu najčešće kupuju upravo garderobu. A poznato je da bebe vrlo brzo rastu, tako nema potrebe kupovati previše odeće za prve dane, pošto se neretko događa da roditelji ne stignu bebi ni da obuku svu onu odeću koju su rođaci i prijatelji doneli.

Da li je Aptamil mleko neophodno u pravim danima?

 

Nedoumica koju imaju mnogi budući roditelji kada pripremaju sve za dolazak bebe vezana je i za Aptamil mleko.

Naime, dok ima onih žena koje se pribojavju da možda neće imati dovoljno mleka, pa će bebi biti potrebna dohrana, dotle ima i onih koje uopšte ne razmišljaju o tome, jer smatraju da će sigurno imati dovoljno mleka da nahrane svoju bebu, tako da bude u potpunosti zadovoljna i da dobro napreduje.

Ipak, istina je da se nikad ne zna kako će koja majka reagovati u tom smislu, odnosno njen organizam, pa se lako može desiti da majka nema dovoljno mleka, pošto beba, makar u prvim danima nema dovoljno snage da sisa onoliko koliko joj je potrebno. Baš zato i jeste važno u tim trenucima dati joj Aptamil mleko. Tim pre što je dostupna i dohrana čak i za nedonoščad.

Uz to, roditelji nemaju nikakvog razloga za brigu, jer Aptamil mleko postoji i za naročito osetljive bebe, sklone alergijama.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.