Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ситуације у којима не треба попустити детету: Родитељи праве велику грешку

Ево у којим ситуацијама не треба да попустите под притиском малишана и кажете "да"

1710686176_shutterstock_1686988003.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Понекад је тешко одолети деци, па попустите под њиховим притиском када сте имали напоран дан и можда пристанете на нешто што иначе не бисте. На пример, дете вришти у пуној продавници играчака јер жели да му нешто купите, а ви на крају попустите јер вам је непријатно што сви гледају у вас због његове хистерије. Знате и сами да би требало да кажете "не" и желите то, али некако ипак попустите.

Понекад сви тражимо најједноставнији или најбржи начин да се изборимо са одређеном ситуацијом, али ево ситуација у којима дефинитивно не треба да попустите под притиском и детету кажете "да", према саветима медијаторке Пети Стајлс:

1. Заузети сте или узнемирени

Имате милион ствари на памети, радите пет ствари у исто време, а дете вас нешто пита. У најмању руку, пажња вам је тада подељена и заузети да бисте се сада бавили детаљима онога што дете жели. Немојте да кажете "да" само да би дете престало да прича, велике су шансе да ћете се покајати јер нисте добро промислили о томе што вас пита.

2. Дете виче, хистерише, прави сцену

Све што желите је само да престане, сада, одмах, и пристали бисте на било шта! Још ако сте на јавном месту, ето додатног притиска због којег ћете вероватно рећи "да", а не би требало, пише yоуртанго.цом.

3. Осећате кривицу

Желите да надокнадите због неке ситуације због које вас сада пече савест или можда због тога што не проводите више времена са децом. У таквој ситуацији никада не треба да кажете "да", ако на нешто пристајете само због осећаја кривице, а не мислите да је то стварно добро за дете.

4. Несигурни сте у своје вештине

Нема родитеља који се не преиспитује константно о својим родитељским вештинама. Можда видите родитеље чија се деца понашају боље од ваше, можда завидите онима који су пријатељи са својом децом... Свакако, то не треба да буду разлози због којих ћете рећи да.

5. Нисте утврдили границе и породичне вредности

Као резултат тога, поводите се за тиме шта раде други родитељи и шта они допуштају својој деци. Много је лакше следити већ утабану стазу него утврђивати сопствене породичне вредности и постављање здравих граница унутар своје породице.

Просто, ако пратите шта раде "кул" родитељи, можда ћете се и ви мало тако осећати. Оно што треба да урадите је да застанете и размислите о ономе што је боље за вас и вашу децу.

(Yумама)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas