· · Коментари: 0
БРАК

ТРЕНД који практикује све више БРАЧНИХ парова - не разводе се, а живе заједно! Ово су РАЗЛОЗИ

Када деца одрасту, брачни партнери постају попут пријатеља.

1616058133_fbc6b9c5b1ffb372d0c7904d6dbb61b4154fac03.jpg
Фото: Депозит

Истраживања су показала да све више парова не верује у заједнички живот до краја живота, због чега се одлучују да живе одвојено, без развода, а разлози за то су вишеструки. 

Имају слободу коју желе

Парови који живе одвојено имају већи осец́ај аутономије, што им даје такозвани простор за дисање. Они имају своје животне просторе и раде оно што желе, а када пожеле да буду физички интимни договарају сусрет.

Да бисте провели време заједно, морате да правите компромисе. О куц́ним пословима или тривијалностима свакодневног живота мало се говори. И очигледно, у овом случају око њих нема несугласица. Нема потребе за компромисом око тога како користите животни простор.

Ако желите да приредите забаву, проведете време са пријатељима или напросто уживате у самоћи, можете то једноставно учинити без страха да ће се "друга половина" љутити.

Фото: Депозит

Нису спремни за заједнички живот

Неки парови који су у вези сматрају да је увек "прерано" за заједнички живот. Неки партнери се могу плашити да се не обавежу да ц́е свој животни простор делити са другим. А ово се може догодити због лоших искустава из прошлости.

Међутим, оваква поставка можда не може да буде дугорочно решење.

Зависе од посла или студија на различитим локацијама

Када говоримо о млађим паровима, одвојени живот је често и из финансијских разлога. Међутим, студије су показале да је у источној Европи овакво партнерство чешц́е међу културним, високообразованим паровима. Они то виде као алтернативни аранжман за живот традиционалној норми брака

Старијим паровима је потребан лични простор

Велики проценат људи који се одлуче за одвојен живот чине старији парови којима након много година брака треба лични простор,  пише цдм.ме. Они желе интимно дружење, али истовремено желе да уз своје финансије задрже и своје домове, своје друштвене кругове и уобичајене активности.

Када деца одрасту, брачни партнери постају попут пријатеља. Могу се раздвојити и живети независно, али се и виђати у складу са заједничким потребама, одлучивати о заједничким финансијама, а опет имати лични простор, као и шансу да се зажеле једно другог.

Не желе компликације

Овај начин живота често преферирају људи који су већ имали брак иза себе, живели у несрећним заједницама или имају децу из претходних веза. Не желе да се поново вежу и зато праве дистанцу.

Они сматрају да заправо могу провести више квалитетног времена заједно, када живе раздвојени, него да живе у истом домац́инству.

                                Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.