· · Коментари: 0

Зашто дете не треба да носи јакну када је у АУТО-СЕДИШТУ? Многи греше, а може да буде опасно

Хладно зимско време је већ почело, а вожња деце обучене у јакне у ауто седиштима је велика и честа грешка бројних родитеља

1669641729_shutterstock_563170714.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Јасно је да бринете да ли им је хладно јер се аутомобил није загрејао када сте кренули на пут, али ауто седиште служи искључиво за безбедну вожњу, што дечија јакна не дозвољава.

У случају незгоде или чак само оштрог кочења, појасеви дечијег седишта можда неће бити правилно затегнути преко тела вашег малишана ако носи зимску јакну. Као резултат тога, ауто седиште не може у тим ситуацијама да задржи дете довољно чврсто, за шта је и дизајнирано.

Зашто зимска јакна није добар избор за дете у ауто седишту?

Већина зимских јакни напуњена је материјалом попут паперја и перја који су дизајнирани да загреју ваше дете стварајући дебели 'ваздушни тампон' између детета и хладног ваздуха напољу.

Прочитајте још: Одрастали сте уз сестру? Ове особине вероватно препознајете у себи

Међутим, када стављате дете у ауто седиште са таквом јакном, дебљина јакне може да вас спречи да затегнете појас близу горњег дела тела вашег детета.

У случају ударца када је ваше дете гурнуто из седишта и када појас треба да га задржи да остане на месту, силе су толико јаке да се ваздух у јакни ослобађа. Ово доводи до тога да дете има превише простора за кретање, јер појас није довољно затегнут да га безбедно држи. Због тога сви стручњаци и произвођачи седишта препоручују да се деца зими возе без јакни у седишту.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.