Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Знак да АФРИЧКЕ ЉУБИЧИЦЕ не добијају довољно светла: Нега најчешће собне биљке

Афричке љубичице потичу из планине Усамбара у Танзанији, а открио их је око 1890. Волтер фон Сент Пол, по коме и носе назив. Веома су практичне, ниског су раста и цветају неколико пута годишње. Доступне су у мноштву облика и боја листова.

1646830302_violet-g8a8bbaee5_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Афричке љубичице су веома популарне, па можете да их видите на прозорима домова, а уколико им обезбедите одговарајуће услове цветаће током целе године и бити прави украс ентеријеру.

Афричке љубичице и светло

Осветљење је најзахтевнија ствар када је у питању гајење афричких љубичица. Потребно им је јако светло да би цветале, али не толеришу директно сунце. Како можете знати да ли ваше биљке добијају довољно или превише сунчеве светлости? Ако приметите да су листови тамнозелени, а стабљике дугоноге, не добија довољно светлости. Ако су листови светли или имају беле тачке, имају превише светла.

Како би биљка имала најидеалније светло треба да буде тачно на прозорској дасци.

Прочитајте још: Како се негује ЈАПАНСКО ДРВО ИЛИ КРАСУЛА? Честа биљка у домовима, а верује се да доноси новац

Заливање афричких љубичица

Афричке љубичице преферирају умерено влажно земљиште. Требало би да пазите да се земља готово осуши пре темељног заливања. Избегавајте да се земља потпуно осуши, али немојте остављати да земља буде стално влажна. Важно је да вода буде собне температуре пре него што залијете биљке како бисте избегли "шокирање" корена, пише Тхе Спруце.

Још један савет је да дозволите да вода из славине стоји преко ноћи. Ово ће осигурати да хлор испари и да вода не буде превише хладна пре него што залијете љубичице. Препоручују се да избегавате да квасите лишће биљке. То је зато што су листови подложни труљењу ако се држе у високој влажности.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas