Oglas
· · Komentari: 0

Kako se neguje JAPANSKO DRVO ILI KRASULA? Česta biljka u domovima, a veruje se da donosi novac

Japansko drvo ili krasula je jedna od najpoznatijih kućnih biljaka.

1646662294_tree-of-jade-gb40513705_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Krasula raste sporo i stabilno, a možete da je održite u zatvorenom tokom cele godine.

Feng shui je svrstava i u drvo novca. Ukoliko je dobro negujete cveta belim sitnim cvetovima.

Nega krasule

Krasula koja se uzgaja kao kućna biljka potiče iz istočnog rta Južne Afrike. S obzirom na njihove male potrebe za vodom, idealna je za ljude koji nemaju dovoljno vremena da se posvete biljkama.

Svetlost i krasula

Krasuli je potrebna senka u najtoplijem delu leta, ali im je potrebna jaka svetlost da bi postigle svoju najživlju boju. Kada se uzgaja na otvorenom, mesto sa jutarnjim suncem i popodnevnom hladovinom je savršeno. Kada se pak uzgajaju u zatvorenom prostoru, stavite svoje biljke na mesto koje prima jako indirektno svetlo ceo dan ili direktno sunce šest sati dnevno. Idealan je prozor okrenut prema jugu.

Pročitajte još: Obratite PAŽNJU! Ove dve biljke upravo listaju u parkovima, a mogu biti OTROVNE (FOTO)

Zemljište

Potrebno im je zemljište koje je veoma dobro drenirano i najbolje će se snaći u peščanim i stenovitim mešavinama. Vole neutralno do blago kiselo zemljište. Loše će reagovati na vlažna tla, jer njihovo korenje može lako da istruli.

Zalivanje krasule

Opšte pravilo je da krasulu ne treba često zalivati. Da biste izbegli prekomerno zalivanje, potopite biljku, ostavite da se potpuno ocedi, a zatim sačekajte da se zemlja osuši pre ponovnog zalivanja. Tokom hladnijih meseci možete da smanjite zalivanje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas