· · Коментари: 1
МОЈА БАШТА

Ако желите ТРАВЊАК као из снова, посипајте га ШЕЋЕРОМ! Ево и зашто

Зна се да коров “воли” сиромашну земљу јер се у њој лакше шири, па ће самим тим шећер корисно утицати и на искоријењивање ових штетних биљака.

1618831656_trava.JPG
Фото: YоутубеПринтсцреен/ХУФ Хаус

Ако хоћете да вам трава буде лепе, зелене боје, треба да га посипате – шећером!

Ово није шала, стручњаци су доказали да обичан бели шећер веома повољно делује на траву.

Њиме се хране корисне бактерије, инсекти и друге бубе, лако се наноси, јефтин је, ни деца ни животиње неће имати алергијске реакције што је чест случај када се наносе специјалне хемикалије или друге врсте ђубрива.

Шећер ће такође ојачати траву а истовремено “обесхрабрити” раст корова.

Хемијски препарати и хербициди сем лоших често уништавају и корисне микроорганизме и инсекте који обогаћују земљиште, што није случај са шећером.

 Након што поспете шећер, темељно залијте травњак.

Њиме ће се хранити организми који ће допринети бољој искоришћености азота, утицаће на интензивнију фотосинтезу, стимулисати раст корена траве.

Такође, корисни микроорганизми који ће се хранити шећером допринеће бољој структури земљишта и учинити да трава буде мање осетљива на врућину, сушу или хладноћу.

Шећер уништава и коров

Зна се да коров “воли” сиромашну земљу јер се у њој лакше шири, па ће самим тим шећер корисно утицати и на искоријењивање ових штетних биљака.

Веома је лако нанијети шећер на травњак, не треба вам никаква посебна посуда, нити морате да водите рачуна да га равномерно свуда проспете. Не треба да бринете да ће вам вишак шећера спржити траву.

Савет је да шећер по травњаку посипате неколико пута у првој години употребе јер ће требати доста времена да се из земље ишчисте вештачка ђубрива и да се врате добре бактерије.

Када се земља и травњак опораве довољно је да то чините два пута, на јесен и у прољеће. Након што поспете шећер, темељно залијте травњак.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.