Oglas
· · Komentari: 1
MOJA BAŠTA

Ako želite TRAVNJAK kao iz snova, posipajte ga ŠEĆEROM! Evo i zašto

Zna se da korov “voli” siromašnu zemlju jer se u njoj lakše širi, pa će samim tim šećer korisno uticati i na iskorijenjivanje ovih štetnih biljaka.

1618831656_trava.JPG
Foto: YoutubePrintscreen/HUF Haus
Oglas

Ako hoćete da vam trava bude lepe, zelene boje, treba da ga posipate – šećerom!

Ovo nije šala, stručnjaci su dokazali da običan beli šećer veoma povoljno deluje na travu.

Njime se hrane korisne bakterije, insekti i druge bube, lako se nanosi, jeftin je, ni deca ni životinje neće imati alergijske reakcije što je čest slučaj kada se nanose specijalne hemikalije ili druge vrste đubriva.

Šećer će takođe ojačati travu a istovremeno “obeshrabriti” rast korova.

Hemijski preparati i herbicidi sem loših često uništavaju i korisne mikroorganizme i insekte koji obogaćuju zemljište, što nije slučaj sa šećerom.

 Nakon što pospete šećer, temeljno zalijte travnjak.

Njime će se hraniti organizmi koji će doprineti boljoj iskorišćenosti azota, uticaće na intenzivniju fotosintezu, stimulisati rast korena trave.

Takođe, korisni mikroorganizmi koji će se hraniti šećerom doprineće boljoj strukturi zemljišta i učiniti da trava bude manje osetljiva na vrućinu, sušu ili hladnoću.

Šećer uništava i korov

Zna se da korov “voli” siromašnu zemlju jer se u njoj lakše širi, pa će samim tim šećer korisno uticati i na iskorijenjivanje ovih štetnih biljaka.

Veoma je lako nanijeti šećer na travnjak, ne treba vam nikakva posebna posuda, niti morate da vodite računa da ga ravnomerno svuda prospete. Ne treba da brinete da će vam višak šećera spržiti travu.

Savet je da šećer po travnjaku posipate nekoliko puta u prvoj godini upotrebe jer će trebati dosta vremena da se iz zemlje iščiste veštačka đubriva i da se vrate dobre bakterije.

Kada se zemlja i travnjak oporave dovoljno je da to činite dva puta, na jesen i u proljeće. Nakon što pospete šećer, temeljno zalijte travnjak.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas