Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега биљака

Четири начина да помогнемо КУЋНИМ БИЉКАМА да пређу у пролећну сезону: Шта прво треба да урадимо?

Пролеће је и званично почело, а то значи да и наше кућне биљке улазе у сезону новог годишњег доба

1648739327_window-box-891985_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Биљке захтевају различите врсте неге током целе године, па да бисмо им помогли да пређу из зиме потребно је да их припремимо и прилагодимо.

Припрема биљака за пролеће

На које појединости би посебно требало да обратимо пажњу при преласку биљака у пролеће?

Корење

Када је у питању здравље биљака, много тога може да се утврди гледањем испод површине Здравље корена је кључно за целокупно здравље биљке, тако да би требало да их проверимо најмање једном годишње, а пролеће је одлично време за то.

Прочитајте још: Девет МОЋНИХ тајних састојака за РАСТ ЦВЕЋА: Већину имате у кући, а ни не знате колико их биљке воле

- Уверите се да корен биљке остане јарке боје и чврст – да није исушен, слузав или кашаст, што може да указује на проблеме. Ово је такође одличан тренутак да процените да ли је потребно да поново садите - каже Пангборн, стручњак у баштованству, пише Минд Бодy Греен.

Проверите да ли има знакова штеточина и болести

Ако желите да ваше биљке цветају овог пролећа, пожелећете да их се ослободите свих штеточина и болести. Пангборн предлаже да пажљиво прегледате стабљике и листове за било какве знакове упозорења.

Осветљење

Осветљење у дому ће се мењати током целе године, објашњава Пангборн, па је важно да то узмете у обзир у пролеће. Неке биљке можда неће волети интензивније зраке, док неке могу боље да успеју са њима. Процените како светлост улази у ваш дом и прилагодите постављање биљака по потреби.

Прочитајте још: Да вам МУШКАТЛЕ цветају као луде, додајте ОВАЈ састојак уз ивицу саксије

Заливање

Уверите се да билке заливате довољно. Више сунчеве светлости и топлије температуре значе да ће биљке вероватно бити жедне. Увек их заливајте темељно, дозвољавајући води да се упије у тло. Уз довољно заливања, такође је важно да уклоните вишак воде која се скупља у тањиру.

БОНУС ВИДЕО

 


 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas