Oglas
· · Komentari: 0
nega biljaka

Četiri načina da pomognemo KUĆNIM BILJKAMA da pređu u prolećnu sezonu: Šta prvo treba da uradimo?

Proleće je i zvanično počelo, a to znači da i naše kućne biljke ulaze u sezonu novog godišnjeg doba

1648739327_window-box-891985_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Biljke zahtevaju različite vrste nege tokom cele godine, pa da bismo im pomogli da pređu iz zime potrebno je da ih pripremimo i prilagodimo.

Priprema biljaka za proleće

Na koje pojedinosti bi posebno trebalo da obratimo pažnju pri prelasku biljaka u proleće?

Korenje

Kada je u pitanju zdravlje biljaka, mnogo toga može da se utvrdi gledanjem ispod površine Zdravlje korena je ključno za celokupno zdravlje biljke, tako da bi trebalo da ih proverimo najmanje jednom godišnje, a proleće je odlično vreme za to.

Pročitajte još: Devet MOĆNIH tajnih sastojaka za RAST CVEĆA: Većinu imate u kući, a ni ne znate koliko ih biljke vole

- Uverite se da koren biljke ostane jarke boje i čvrst – da nije isušen, sluzav ili kašast, što može da ukazuje na probleme. Ovo je takođe odličan trenutak da procenite da li je potrebno da ponovo sadite - kaže Pangborn, stručnjak u baštovanstvu, piše Mind Body Green.

Proverite da li ima znakova štetočina i bolesti

Ako želite da vaše biljke cvetaju ovog proleća, poželećete da ih se oslobodite svih štetočina i bolesti. Pangborn predlaže da pažljivo pregledate stabljike i listove za bilo kakve znakove upozorenja.

Osvetljenje

Osvetljenje u domu će se menjati tokom cele godine, objašnjava Pangborn, pa je važno da to uzmete u obzir u proleće. Neke biljke možda neće voleti intenzivnije zrake, dok neke mogu bolje da uspeju sa njima. Procenite kako svetlost ulazi u vaš dom i prilagodite postavljanje biljaka po potrebi.

Pročitajte još: Da vam MUŠKATLE cvetaju kao lude, dodajte OVAJ sastojak uz ivicu saksije

Zalivanje

Uverite se da bilke zalivate dovoljno. Više sunčeve svetlosti i toplije temperature znače da će biljke verovatno biti žedne. Uvek ih zalivajte temeljno, dozvoljavajući vodi da se upije u tlo. Uz dovoljno zalivanja, takođe je važno da uklonite višak vode koja se skuplja u tanjiru.

BONUS VIDEO

 


 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas