Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
биљка

Како да одаберемо ОРХИДЕЈУ при куповини? Пратите неколико смерница

Орхидеју је лепо купити како за поклон другима тако и самом себи. Можемо слободно да их уврстимо у најлепше собно биље. Сваки кутак учиниће лепшим и пријатнијим.

1634581833_Depositphotos_50349699_S.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Када купујемо орхидеју важно је коју бирамо, а да бисмо то знали имамо неколико једноставних смерница.

Како купити здраве орхидеје?

Добро је да предузмете неколико корака како бисте били сигурни да ћете добити најздравију могућу биљку, ону која ће након првог цветања наставити да украшава ваш дом.

Да ли треба да купимо процветалу орхидеју?

Већина нас купиће орхидеју која је већ процветала јер изгледа тако привлачно да једва чекамо да је додамо кутку где смо је замислили. Овај избор, међутим, може имати и лошу страну. Цветање одузима огромну количину енергије биљци. Зато, ако желите да повећате шансе биљци за прилагођавање вашим условима узгоја, најбоље је купити биљке које не цветају.

Прочитајте још: Како се правило гаји БОНСАИ у затвореном? Мале, кућне биљке улепшаће сваки ентеријер

На шта треба да обратимо пажњу ако купујемо орхидеју која је процветала?

Корење орхидеје

Корење је најважнији део орхидеје. То су високо специјализовани органи који брзо сакупљају воду и чак обављају фотосинтезу. Корењ здраве орхидеје биће светло зелени када се осуше и тамно зелени када су мокри. Требало би да постоји дугачак, шиљаст, сјајан, зелени врх који расте. Што је врх виши, биљка је здравија. Мртви корени орхидеја су смежурани и поцрнели када су мокри, а бели када се осуше, пише Тхе спруце.

Лишће орхидеје

Требало би да тражите листове који су дебели, благо обојени и тврди. Листови би требало да буду благо жуто-зелени, готово попут зелене јабуке. Превише сјајно зелено лишће значи да је биљка вероватно прехрањена, што би требало да избегнемо.

Цветови орхидеје

Ако купујете биљку у цвету, избегавајте ону са већ отвореним цветовима. Цветови орхидеје могу да трају месец дана или више, али ако купите биљку са неотвореним цветовима, дуже ћете уживати у њеним прелепим бојама.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas