· · Коментари: 0
ВРТ

Није СПЕКТАКУЛАРАН, али има једну ЧАРОБНУ особину: Представљамо вам НОЋУРКА (ФОТО)

Можда сте приметили жбунове високе до једног метра са цветовима попут трубица. То је ноћурак.

1597504878_trubce.jpg
Фото: А. М.

Познатији је под именом "мирабилис", а може имати цветиће у жутој или циклама боји.

Прочитајте још: ОВДЕ можете да бирате шта желите, а само КИЛОМЕТАР ДАЉЕ вас чека право изненађење (ФОТО)

Прочитајте још: Цвеће се ПОЛОМИЛО? Одлично! Направите ВОДЕНУ башту (ФОТО)

Ноћурак је вишегодишња биљка и важи за једно од најпоузданијих цвећа које баштован може да одабере. Када се једном посади - наставља да расте из године у годину. Најбоља вест је да се ноћурак може одгајити из семена, што је велика уштеда.

Ноћу прелепо мирише и врт чини чаробним.

Постоји више од 60 сорти мирабилиса, али код нас се гаје само две. Ово цвеће воли светло, али не екстремне температуре. По боји лишћа ћете одмах схватити да ли сте одабрали превише сунчано место, дакле, бирајте "меко" светло. Одговара му свака врста пропусне земље.

Шармантан мирисан цвет Фото: А. М.

Мирабилис има јаку арому којом тера непожељне инсекте и чини да увече врт постане рајско место за разговор и пиће. Међутим, ако вам смета јак мирис цвећа - немојте га садити.

Прочитајте још: РОЗЕ кактус, ТИРКИЗНА сабља и НАРАНЏАСТА чуваркућа: Да ли волите да СТРЕСИРАТЕ цвеће?

Једини проблем са мирабилисом може да буде зима. Потрудите се да корен не смрзне, покријте га малчом, заштитите и на пролеће ће поново цветати.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.