Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Отерајте МИШЕВЕ из дворишта заувек! Мирисе ОВЕ 4 биљке НЕ ПОДНОСЕ и држаће их подаље

Инсекти нису једине штеточине које можете отерати пажљивим одабиром биљака. Мишеви су такође осетљиви на јаке мирисе и избегаваће бројне биљке, посебно када су напољу у дворишту

1655370609_house-g07b17325c_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Да бисте се борили против мишева унутра, можете посадити праве биљке како бисте их спречили да се превише приближе кући. Најбољи приступ је да ове биљке имате у непосредној близини куће, идеално у областима где осећате да би се мишеви могли ушуњати. Најефикасније биљке против мишева можете наћи на листи испод:

1. Црни лук и бели лук

Да, ово су две различите биљке, али имају веома сличне ароме и могу се узгајати у истим условима. И бели и црни лук се узгајају из луковица и потребан им је простор са пуним сунцем и добро дренираним земљиштем.

Прочитајте још: Отерајте змије из дворишта заувек! Поспите ОВАЈ прах по земљи и више их нећете видети

Такође можете користити бели лук као репелент за мишеве, а да га заправо не узгајате. Само направите пире од белог лука од четири или пет чена и додајте то у пола литре воде. Прскајте око ваших темеља или било где где мишеви постају проблем.

2. Жалфија

За већину умерених региона, жалфија на отвореном ће сасвим добро презимити и расти као вишегодишња биљка. Због јаког мириса жалфија одбија мишеве.

Фото: Пиксабеј

Није избирљива биљка и лепо ће расти на свим врстама земљишта све док постоји пристојна дренажа, а требало би да има сунца већи део дана. Као вишегодишња, наставиће да се повећава сваке године и може се развити у грмље.

3. Нана

Постоји много различитих сорти менте, и све имају ароматичне листове који могу да одврате и инсекте и мишеве. 

Као и већини вишегодишњих биљака, менти нису потребни никакви посебни услови за узгој и успеваће на сваком месту које има много сунца. Не воле суво земљиште, па ћете морати да их заливате током сушног периода.

Прочитајте још: Најлепше цвеће за КАМЕНУ подлогу: 10 биљака за дизајнирање бајковитог пејзажа (ФОТО)

Ипак, мораћете да пазите на своје биљке менте. Изузетно су снажне и лако могу да преузму цео баштенски простор ако је не будете орезивали. Сви додатни листови могу се лепо осушити за чај или кување.

4. Лаванда

Већини људи није потребан разлог да узгајају лаванду. Између дивног мириса и лепих љубичастих цветова, то је уобичајен избор чак и када мишеви нису проблем.

Фото: Пиксабеј

Биљке које треба избегавати

Други начин гледања на ово је идентификовање биљака које ће вероватно привући мишеве и избегавати их у вашем дворишту. Мишеви воле много поврћа, посебно зеленила и парадајза.

Ако морате да их узгајате, држите их што даље од куће. Јагоде су још један фаворит који треба избегавати ако имате било каквих текућих проблема са мишевима.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas