Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шест биљака које терају инсекте: Њихов мирис их одбија, а лако се гаје у стану

Решите се инсеката на природан начин

1659718393_hriz.jpg
Фото: А.М.
Oglas

Лето је период године када буба и осталих инсеката има највише, а један су од мање пријатних призора у дому. Постоје разни спрејеви и уређаји који их терају, али они могу садржати не тако здраве хемикалије.

Уместо тога, решите их се на природан начин - уз помоћ биљака. 

1. Босиљак - Не само што је сјајан додатак јелима, он се користи и у медицини. Осим тога, мирис ове лековите биљке не привлачи инсекте, већ их тера. Поставите саксије босиљка испред улазних врата или у дневној соби. Лак је за пдржавање, декоративан, а уз све то птераће досадне бубе.

Прочитајте још: Најбоље време за ЗАЛИВАЊЕ БИЉАКА током летњих врућина

2. Хризантеме - Оне су сјајни пречишћивачи ваздуха и токсина. ОСим тога, одбијају разне штеточине попут бубашваба, ваши, бува, крпеља, мрава, стеница и ваши. Врло су декоративне и можете их поставити по целој кући.

3. Лаванда - Најчувенија по свом неодољивом мирису и нежној боји. Делује опуштајуће на наш организам и ублажава стрес. Добра ствар је што инсектима не прија мирис ове биљке. Ефикасно одбија мољце, па се некада стављала у ормар. 

4. Невен - Мирис и ове лековите биљке не погодује инсектима. Поред лаванде, невен доста ефикасно одбија комарце.

Прочитајте још: Биљка МЕСОЖДЕРКА: Све што треба да знате о њој и како да је гајите

5. Рузмарин - Још једна лековита и зачинска биљка која даје посебну арому јелима. Може се садити у затвореном и отвореном простору. Такође, сјајно је природно средство против мољаца, те га можете ставити и у ормаре или фиоке.

6. Нана - Освежава ваш дом и тера инсекте. ОД етеричног уља ове биљке можете направити природно средство против комараца, а посебно ћете појачати њено дејство ако додате мало алкохолног сирћета.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas