Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Отерајте змије из дворишта заувек! Поспите ОВАЈ прах по земљи и више их нећете видети

Чак и ако већина корисних змија нису отровнице, често су непожељни гости на нашим имањима

1655291404_grass-snake-g42f055b72_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Ако је ваше двориште или башта склоно змијама, размислите о изменама које ће одвратити ове штеточине од уласка. Редовно се бавите баштом како бисте уклонили све привлачане змије као што су остаци, рупе и раст. Скратите траву да бисте елиминисали скровишта за змије.

Размислите о постављању ограде отпорне на змије од челичне мреже, пластичне фолије или мреже за хватање. Ако инсталирате ограду, уверите се да је у равни са земљом и под углом ка споља и да је висока најмање 100ак цм и дубока око 120 цм.

Прочитајте још: 10 НЕВЕРОВАТНИХ употреба белог СИРЋЕТА у башти: Здраво и бујно цвеће за трен ока

Такође можете користити материјале који змијама отежавају клизање по њима, попут листова божиковине, шишарки, љуске јајета и шљунка. Такође можете размислити о садњи биљака које одбијају змије које пружају природно средство одвраћања. Неки уобичајени примери укључују невен, лимунску траву и пелин.

Не воле соду бикарбону

Прах соде бикарбоне поспите по врту и дворишту и отераћете змије које не воле, како нека истраживања показују, соду. Па тако, ако се ви бојите змија, у малим хрпицама поспите соду по башти, дворишту и рецепт поделите и са пријатељима, свакако.

Највећи непријатељи

Чести непријатељи ових гмизаваца су пси и наравно незаобилазне морке.

Фото: Пиксабеј

Пси веома бурно реагују на близину змија, а често се обрачунавају са њима. И свакако, незаобилазне морке! Морке су животиње које се оглашавају када је у близини змија. У народу влада веровање да уколико имате морку у дворишту да ту змија неће доћи. Морке су одличне и у борби против глодара и штеточина.

Змије не воле нафталин

Нафтаелин је уобичајени састојак који се налази у многим комерцијалним производима за одбијање змија. То је један од најчешћих репелената змија. Мирис нафталина иритира змије, а да им не штети. Поставите нафталин у рупе, пукотине, или било која друга подручја око вашег имања где змије могу бити проблем. Једно упозорење за коришћење нафталина је да може бити токсичан и фаталан за децу или кућне љубимце ако се прогута, па будите опрезни или избегавајте да их користите ако имате кућне љубимце или децу у свом дому.

Од сумпора се више не враћају

Сумпор у праху је одлична опција за одбијање змија. Ставите сумпор у праху око свог дома и имања и када змије проклизају по њему, он иритира њихову кожу тако да се нец́е вратити. Сумпор има јак мирис, па размислите о ношењу маске која вам покрива нос и уста када га наносите.

Спреј од карафилића и цимета

Уље каранфилића и цимета су ефикасни репеленти змија. Треба их помешати у бочици са распршивачем и прскати директно на змије за максималан ефекат. Будите опрезни јер ће змије често трчати у супротном смеру од спреја.

Бели и црни лук тера змије

Сулфонска киселина у белом и црном луку (иста хемикалија која нас тера да плачемо када сецкамо лук) одбија змије. Помешајте их са каменом соли и поспите их по свом дому и дворишту ради ефикасности. Такође можете додати бели лук у било које етерично уље и користити га за фумигацију рогова, подрума и других тешко доступних места.

Мирис амонијака одбија змије

Змије не воле мирис амонијака, тако да је једна опција да га прскате око било којег погођеног подручја. Друга опција је да натопите тепих у амонијак и ставите га у незапечаћену врећу у близини било којег подручја у којима живе змије да их одвратите.

Прочитајте још: Једноставни савети да своју кућу САЧУВАТЕ ОД ЛОПОВА: Обратите пажњу на ПОШТАНСКО САНДУЧЕ

Сирће против змија

Сирће је ефикасно у одбијању змија у близини водених површина, укључујући базене. Сипајте бело сирће око периметра било које воде за природни репелент змија.

Змије не воле креч

Направите мешавину креча који одбија змије и љуте паприке или пеперминта и сипајте је по ободу вашег дома или имања. Змије не воле мирис мешавине, а испарења такође сврбе на њиховој кожи.

Ако кућни лекови за одвраћање змија не раде, размислите о позиву компаније за контролу дивљих животиња за уклањање змија, препоруке за превенцију змија и могуће друге услуге истребљивања као што је дератизација које би могле да допринесу проблему.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas