Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПЕЛЕНЕ ЗА САКСИЈСКО ЦВЕЋЕ: Ево како да их користите да биљке остану здраве и да НИКАД НЕ БУДУ "ЖЕДНЕ"

Занимљива идеја за баштованство: уместо кристалних ђубрива, користите пелене на дну саксија како бисте задржали влагу. Ово је неортодоксно, али веома ефикасно решење и такође је приступачније од коришћења комерцијалних производа за башту

1648812928_garden-g73dc529ce_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Постављање пелена на дно саксије ће задржати влагу, што је одлично решење да биљке буду свеже и снажне. Пелене ће помоћи да саксије остану влажне, посебно током лета.

Пелене у основи делују исто као комерцијални кристали за хидратацију воде, али су приступачније. Пелене садрже кристале полимера који упијају воду и који упијају воду и шире се када су мокри. Ако ставите пелену у саксију, полимери ће апсорбовати воду када заливате биљку и постати резервоар за биљку када се осуши. Ово ће ефикасно одржати вашу биљку влажном.

Прочитајте још: Уз ОВУ МЕШАВИНУ ваше биљке у башти БУЈАЈУ и дају ДУПЛЕ ПРИНОСЕ - органско ђубриво које можете сами направити (РЕЦЕПТ)

Како користити пелене

Пратите ове једноставне кораке да бисте користили пелене у саксијама:

  • Ставите кору на дно саксије. Најбоље је користити мешавину коре и мало старе земље из прошлогодишње саксије.
  • Направите рупе на спољашњој страни неискоришћене пелене како би вода могла да се оцеди.
  • Ставите пелену са унутрашњошћу нагоре у саксију, на кору.
  • Додајте земљу за саксију преко слоја пелена. Можете купити комерцијално земљиште за саксије или га направити сами. Добра домаћа земља за саксије састоји се од: 25% старе земље из прошлогодишње саксије, 25% тресетне маховине (помаже у задржавању воде), 25% вермикулита (средство за уклањање грудвица) и 25% нове земље за саксије.
  • Распоредите своје биљке у саксију. Користите биљке којима је потребна влага. Различите врсте цвећа обично најбоље функционишу.
  • Поспите земљу око цвећа. Додајте мало гранула биљне хране са спорим ослобађањем на врх.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas