Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Симболика и значење које носе ЛАЛЕ: Многи их имају у свом дому, а не знају шта оне привлаче

Лале су многима омиљено цвеће, а када чујете симболику коју носе, биће вам још драже

1681213862_profimedia-0184211270.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Многи људи мисле да лале потичу из Холандије, јер у овој земљи највише има поља лала. Али, историја показује да су лале дошле из централне Азије где су расли као дивљи цвет, а затим су се прошириле на цео свет. Прва гајена лала порасла је у Турској, а на енглеском је лала "тулип", а заправо та реч потиче од турског турбан, јер лале и подсећају на мале турбане разних боја.

Цео свет је био занесен лепотом лала, а Турска је чак имала цео фестивал посвећен овом цвећу. И данас лале представљају једно од најпопуларнијих цвећа на свету. Холандија је место на којем се лале нашироко узгајају на пољима - преплављеним невероватним бојама током пролећа.

Шта симболизују лале?

Цвеће је одличан начин да некоме изразите своја осећања јер ће сваки цвет увек имати своје посебно значење. Најчешћа значења лала су:

Савршена или дубока љубав - Како су лале класичан цвет који су многи волели вековима, њима је приклоњен смисао љубави. Идеалне су за поклон некоме према коме гајите дубоку, безусловну љубав, било да је то ваш партнер, деца, родитељи или браћа и сестре.

Препород - Како лале цветају почетком пролећа, оне такође имају значење препорода или позитивних промена. Ако познајете некога ко пролази кроз неке животне промене, креће у нове авантуре и изазове, или је дочекао принову у породици, диван букет лала би био диван поклон.

Доброчинство - Својим дивним изгледом који зрачи позитивном енергуијом и симболом промене и препорода, многе добротворне организације користе цвет лале као свој симбол.

Као и сваки цвет, симболика лала се такође повезује и са њеним разним бојама. Тако да, ако желите некоме да поклоните лале или да их унесете у свој дом, сазнајте шта која боја представља:

Беле лале имају значење опроштаја, поштовања, чистоте и части. Указују на нови почетак живота, поновно рођење, преокрет набоље.

Жуте лале се сматрају једним од најсрећнијих цвећа и чак имају значење ведрине и наде! Викторијанци чак верују да жуте лале значе "у твом осмеху је сунце" - заиста дивна порука. А ако посадите жуте лале у свом дворишту, оне су симбол среће и просперитета вашем дому.

Црвене лале - Ако сте романтичан тип или сте у новој вези, црвене лале имају значење вечне љубави и страсти. Тако да је веома популарно цвеће за парове, а често се користе и као декорација за венчање. Ако желите некога да освојите, пошаљите му букет прекрасних црвених лала!

Ружичасте лале су познате по томе што значе наклоност, бригу, добре жеље и љубав. Иако не тако дубока или страствена љубав какву представљају црвене лале. Ружичасте лале су сјајне за слање пријатељима и члановима породице како бисте им показали да вам је стало. Ако желите да честитате некоме на новом послу, унапређењу или дипломирању, ружичасте лале су сјајан избор.

Пошто је љубичастабоја повезана са луксузом, краљевством, ове лале указују на раскош и елеганцију. Љубичасте лале су савршене за свадбене букете или да поклоните некоме за кога мислите да је потпуно фантастичан, или некоме за кога сматрате да је урадио сјајну ствар у животу.

Занимљиво је да су цветни пупољци лала савршено симетрични. Постоји преко 150 врста лала са невероватних 3 000 сорти. Које лале су вама украле срце?

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas