Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Собне биљке које нису ЗАХТЕВНЕ ЗА ОДРЖАВАЊЕ: Уз то су и веома декоративне

Веома су отпорне и не захтевају претерану негу

1690900902_shutterstock_1184805592.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Нема ништа горе од тога да се касно сетите да нисте адекватно бринули о вашој собној биљци и да се суочите са последицама немарлука.

Често је то због тога што људи не знају како да се брину о својим собним биљкама, што може довести до прекомерног заливања, претераног храњења и постављања у погрешан положај.

За оне који тек одлучују да гаје собне биљке и траже нешто једноставно за почетак издвајамо три зелене лепотице које им неће правити додатне обавезе на већ ужурбаном дневном плану.

1. "Биљка змија"

Такозване биљке змије су идеалан избор за људе који су тек почели да се баве собним цвећем, јер су тако једноставне за одржавање - за оне са ужурбаним распоредом и за оне мало заборавне.

Иако могу да живе са више опција у погледу сунчеве светлости, "биљке змије" не треба држати у потпуном мраку или интензивном директном сунцу.

2. Ђавољи бршљан

Ђавољи бршљан се назива и "цејлонска пузавица", "ловачки огртач" и "златни потос". Ово је једна од најпопуларнијих биљака у затвореном простору за оне који желе да додају мало зеленила у своје домове.

Ова биљка је идеална за затворено окружење, јер може да успева прилично задовољно на слабо осветљеним, затамњеним местима.

Ђавољи бршљан брзо расте и толерантна је на све услове осветљења, међутим, најбоље ц́е успевати на јакој, индиректној сунчевој светлости. Власници могу лако рец́и када овој биљци треба вода, јер ц́е листови почети да се увијају.

3. Украсни кукуруз

Мало људи зна да је украсни кукуруз заправо невероватно отпорна биљка аспидистра.

Код нас, аспидистра је популарна као собна биљка, јер је идеална за узгој у затвореном простору. Поред тих предности, поседује сличности са палмом, те је у неким народима позната и као сиротињска палма.Аспидистра цвет може да преживи много занемаривања и услова узгоја који не би пријали другим биљкама, попут знатне количине сенке. Спада у собно цвеће које воли таму и једноставно је и лако за гајење. Има лучно обликоване, дубоко зелене, сјајне листове у облику копља који могу досећи око 60 цм дужине и 10 цм ширине.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas