Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МАГИЈА У БАШТИ

ТРИК који морате пробати! Ево како раскошне ХОРТЕНЗИЈЕ МЕЊАЈУ БОЈУ! Потребан вам је ЕКСЕР или ИГЛИЦЕ БОРА

Хортензија је биљка изузетно популарна за двориште или балконе, чији цветови имају широк спектар боја који улепшавају сваки кутак у коме су.

1626072385_hortenzija.JPG
Фото: Принтсцреен Yоутубе
Oglas

Чироки Индијанци су је користили да отерају кошмаре, јапански цареви поклањали као залог љубави, а ако њен корен ставите под јастук, сањаћете будућег изабраника.

Ево због чега је хортензија тако посебна, па је завреднила да се нађе у овим легендама и веровањима.

Хортензије су најљепши украс баште 

Ставите је на сеновито место, дајте јој много воде и гледајте како јој се боја цветова мења у зависности од тога колико је земља кисела. То је хортензија, раскошна лопта препуна цветова, а чаробни штапић који мења њену боју из плаве у ружичасту имате ви.

Беле хортензије не подлежу магији

Као кад јунак из народне бајке добија магичне предмете који му помажу у неком подухвату, ви на располагању имате нож, ексере или иглице бора. Забодите једно од тога у земљу и посматрајте како уместо прошлосезонских ружичастих цветова хортензије сада ничу плави или љубичасти.

Ако пожелите да обрнете процес и то тако што ћете бити сам свој мајстор и заобићи пољоприведне апотеке са производима за снижавање киселости, у земљу ставите љуске од јаја, пепео, шкољке са летовања или кору од лимуна.

Ћирибу-ћириба и ваша хортензија је повратила своју њежну ружичасту боју! Само се не надајте превише кад је реч о белим или крем цветовима. Они не верују у магију и натприродне појаве и остаће исте боје ма шта им радили.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas