Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЗАЛОГАЈИ СА БАЛКОНА: Ваша тераса овог лета може постати предивна башта, ево како

Декоративно је, али и јестиво

1649783341_balkon.jpg
Фото: унспласх.цом
Oglas

Ваша тераса може овог лета постати предивна башта са које ћете убирати свеже залогаје. Наиме, доста је поврћа које ће вашем балкону дати леп и егзотичан изглед и које ћете кад стигну плодови моћи одмах да ставите на тањир.

Прочитајте још: ДА ВАМ МИРИШЕ ЦЕЛА ТЕРАСА! Јасмин важи за цвет са НАЈЛЕПШОМ мирисном нотом, а успева свима

Ако нисте досад, пробајте обавезно да уз цвеће које подноси високе температуре у неку саксију и жардињеру засадите неке од следећих биљака:

Чери парадајз

Гајење ове поврћке у саксијама је изузетно лако. Биљку треба заливати свака два дана, а течно ђубриво јој додавати на две недеље. Можете га комбиновати са зачинским и лековитим биљем, а најважније је што ћете добити укусне плодове који нису третирани никаквим хемикалијама.

Јагоде

Гаје се у саксији као и било које друго собно цвеће. Два пута годишње их треба ђубрити минералним комплексним ђубривима, а сваке друге године јагоде би требало мењати новим живићима и стављати им нову земљу. У саксији могу донети 20 до 100 плодова, а ово воће и кад је у цвету и кад су му плодови зрели делује као украс.

 

Папричице

Независно да ли је слатка или љута, паприка воли топлоту. Редовно је ђубрите и у њеним плодовима можете уживати све до октобра. Поред тога што је здрава за јело, ова биљка је увек „начичкана“ плодовима, који прелепо изгледају.

Краставац

Спада у популарније поврће за гајење. Успева на осунчаним терасама и балконима. У почетку развоја прихрањујте га на 14 дана, а кад почне да цвета, сваких 10 дана. Обезбедите му ослонац како би плодови имали правилнији облик.

Шаргарепа

Она је као створена за садњу у већим саксијама или кантама. Потребно је да у посуду у којој ћете их гајити сипате што растреситију земљу и да редовно заливате своју малу башту. Ускоро ћете имати предивне и сочне шаргарепице на свом тањиру.

Четири савета за бујну башту током лета

Редовно убирајте плодове

Биљке су током лета у процесу плодоношења, зато је потребно да плодове убирате што чешће, јер ће тако биљка плодове чешће и рађати. Најбоље је да плодове убирате изјутра, јер су тада најсочнији.

Заливајте често

Један од главних разлога пуцања воћа и поврћа јесте недовољна количина воде током лета. Али и претеране количине воде могу бити проблем, јер тада плодови неће бити сочни и садржаће много воде у себи.

Скидајте увело лишће свакодневно

Листове који су оштећени или заражени редовно скидајте са биљке да се болест не би даље ширила, а и да би ваше биљке биле уредне. Болест се успешно може спречити уколико на ваше биљке стављате врућ компост.

Прочитајте још: Најбоље природно ђубриво за собне биљке: Чиста енергија за цвеће! (РЕЦЕПТ)

 

Ђубрите сваког месеца

То је јако важно за сваку биљку, а добро је и да земљишту додајете минерална ђубрива, али и морску траву или алге које имају у себи доста нутријената.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas