Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
биљке

Зашто би требало да имамо БАР ЈЕДНУ биљку У КАНЦЕЛАРИЈИ? Мало ће донети много

Када већи део дана проведете за столом, канцеларија пуна биљака може да учини да се осећате лепше јер вас подсећају на природу.

1643621976_computer-g3ebb3fd83_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Биљке у канцеларији

Биљке не само да ће изгледати лепо већ према многобројним истраживањима могу да умире ваш нервни систем и смање одговор на стрес. Такође, могу да повећају вашу пажњу и повећају ниво продуктивности, пише Хеалтхлине.

Канцеларије обично немају тако много природног светала, па се питамо како да биљкама направимо што већи угођај?

Прочитајте још: Како да бананом негујемо ОРХИДЕЈУ? Направите једноставну смесу

Све што им је потребно можемо да сведемо у три корака: осветљење, вода и пажња.

Први корак до успешне канцеларијске биљке је одабир најбоље врсте за тај тип простора. Процените колико је природног светла доступно, боље је да одаберете биљку која захтева низак ниво светлости.

Правилно заливање је други и најважнији аспект њиховог одржавања. Један од најчешћих разлога због којих биљке умиру је претерано заливање. Да бисте то избегли, заливајте биљку само када јој је потребно и уверите се да је у саксији са одговарајућим дренажним рупама. Ако је земља сува и хрскава, дефинитивно је време за заливање.

У супротном, ако је тло влажно, можете да сачекате.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas