Oglas
· · Komentari: 0
biljke

Zašto bi trebalo da imamo BAR JEDNU biljku U KANCELARIJI? Malo će doneti mnogo

Kada veći deo dana provedete za stolom, kancelarija puna biljaka može da učini da se osećate lepše jer vas podsećaju na prirodu.

1643621976_computer-g3ebb3fd83_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Biljke u kancelariji

Biljke ne samo da će izgledati lepo već prema mnogobrojnim istraživanjima mogu da umire vaš nervni sistem i smanje odgovor na stres. Takođe, mogu da povećaju vašu pažnju i povećaju nivo produktivnosti, piše Healthline.

Kancelarije obično nemaju tako mnogo prirodnog svetala, pa se pitamo kako da biljkama napravimo što veći ugođaj?

Pročitajte još: Kako da bananom negujemo ORHIDEJU? Napravite jednostavnu smesu

Sve što im je potrebno možemo da svedemo u tri koraka: osvetljenje, voda i pažnja.

Prvi korak do uspešne kancelarijske biljke je odabir najbolje vrste za taj tip prostora. Procenite koliko je prirodnog svetla dostupno, bolje je da odaberete biljku koja zahteva nizak nivo svetlosti.

Pravilno zalivanje je drugi i najvažniji aspekt njihovog održavanja. Jedan od najčešćih razloga zbog kojih biljke umiru je preterano zalivanje. Da biste to izbegli, zalivajte biljku samo kada joj je potrebno i uverite se da je u saksiji sa odgovarajućim drenažnim rupama. Ako je zemlja suva i hrskava, definitivno je vreme za zalivanje.

U suprotnom, ako je tlo vlažno, možete da sačekate.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas