Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Тајни живот славне лепотице: Ових осам ствари о МЕРИЛИН МОНРО сигурно нисте знали

Мерилин Монро није била права особа, била је само фасцинантан лик који је стоврила Норма Џин Бејкер - девојчица која је сањала да постане филмска звезда

1665135363_merilin-monro.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Норма Џин је била ћерка Гледис Бејкер и Чарлса Стенлија Гифорда, који је радио као колега у филмској лабораторији у којој је Гледис радила. Иако је претходно имала два брака у којима је родила ћерку, Гледис је сада била самохрана мајка која се из "петних жила" трудила да сама одгаја дете. Али то није било лако, па је само 2 недеље од порођаја, бебу одвела у дом Иде и Вејна Болендера, комшија њене мајке, а Нормине баке Деле Монро.

Прочитајте још: Јелена Ђоковић показала савршено исклесане трбушњаке и открила тајну витке линије: "Болео ме сваки део тела ДВЕ недеље" (ВИДЕО)

Од тада почиње Нормино сељакање по домовима и хранитељским породицама, да би 1942. године одлучила да се уда за Џима Дохертија, комшију породице у којој је живела до тада. Желела је само да избегне сиротиште.

Брак је трајао 4 године, током којих је Џим отишао у рат, а Норма се пресељава из куће свекра и свекрве. Почиње да ради у фабрици, где је открива фотограф. Ту започиње њена каријера модела. Џим се сложио са тиме, иако је уверавао своју жену да ће засновати породицу када се он врати из рата. Али онда је отишла у Лас Вегас и поднела захтев за развод.

Њена каријера модела је експлодирала, само јој је сметало што мора да промени име. Према сведочењу људи који су је познавали жалила се како не зна да напише Мерилин.

Након манекенске каријере препознаје је моћни агент Џон Хајд, који јој налази посао. Њих двоје ускоро постају љубавници. Иако су кружиле гласине како је Мерилин са старијим Џоном само због новца, то није била истина. Хајд је више пута предлагало да се Мерилин уда за њега, али она је одбијала.

Њена каријера је наставила да цвета упркос томе што је позирала гола и што се њена мајка за коју се сматрало да је мртва, појавила жива и здрава - па релативно здрава.

Тада је Мерилин изашла у јавност са причом како се сликала гола јер јој је био потребан новац, а истину о мајци је крила да би заштитила њу, не себе. Публика јој је поверовала и њена слава је наставила да расте.

Мерилин се 1952. године заљубљује у пензионисаног бејзбол играча Џоа Димађа. Због њене удаје за спортисту, студио јој замера, па су и њене улоге на климавим ногама. С друге стране Џо постаје невероватно љубоморан, па га Мерилин ускоро оставља.

Тек када се развела, 1955. године одлучује да се пресели у Њујорк, учи глуми и психоанализу. Редовно посећује позориште, разговара са великим глумцима. Тада излази и са драматургом Артуром Милером за којег се удаје годину касније.

Мерилин ускоро открива бележницу свог супруга Милера у којој стоји колико је разочаран својом новом женом.

Мерилин након тог открића доживљава пар спонтаних побачаја, где је њено психичко здравље озбиљно пољуљано. Чак је прошла и кроз неколико неуспелих оперативних захвата како би се остварила у улози мајке, али у томе није успела.

"Већ знам," рекла је доктору који је заустио да јој каже да никад неће постати мајка.

Разводи се од Милера и поново почиње да живи сама

Њен психички пад почиње управу ту. А најтеже јој је било када је супруга Кларка Гејбела оптужује за његову смрт. Мерилин се тада пријављује у болницу у жељи да се "одмори". Али није ни слутила да се добровољно пријавила за лежање у сектору за озбиљно поремећене пацијенте. Једва живу ју је извукао управо Џо Димађо, након што је запретио болници да ће их запалити ако одбију да је пусте.

Након тога Џо и Мерилин постају пријатељи за цео живот. И док су новинари нагађали да ће пар да се помири, стиже сурова вест - Мерилин Монро је преминула услед предозирања.

Кружиле су разне теорије завере око смрти Мерилин Монро, а она најгласнија је била да је глумица убијена зато што је била у вези са председником Сједињених Америчких Држава, иако то никад није било доказано.

Прочитајте још: Јелисавета Орашанин у мини сукњи: Глумица поново очарала стилом и витком фигуром (ФОТО)

Без обзира која тајна стоји иза њене смрти, много вредније је оно да се она борила за живот и то од рођења. Све што је икад Норма Џин желела било је да буде вољена.

Чињенице које нисте знали о Мерилин Монро:

1. Учење текста за улоге у филмовима јој уопште није ишло. Тек из 60. пута је снимљена проста реченица "То сам ја, Пуслица" у чувеном остварењу "Неки то воле вруће".

2. Наводно се ретко купала, често је јела у кревету, гурајући испод чаршава шта год јој је остало од хране. Можда је овакав начин живота добринео томе да Мерилин пати од надимања и синдрома иритабилног црева.

3. Била је најангажованија глумица у рекламним кампањама 1953. Промовисала је, између осталог, све од авио компаније Америцан Аирлинес, пилула за мршављење до лосиона за сунчање.

4. Уживала је у нагости. Штавише, често се шетала гола пред женским делом запослених у филмском студију током снимања (костимографкињама, шминкеркама и фризеркама).

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas