Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПЕТ РЕЧЕНИЦА КОЈЕ КОРИСТЕ МАНИПУЛАТОРИ: Играју на карту емоција да би вас контролисали, нећете ни приметити да сте у замци

Када желе да вас заведу, сви манипулатори ће користити ових пет реченица. Чувајте се ако их чујете.

1699100803_79459.jfif
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Главна оруђа којима се служе манипулатори јесу шарм, харизма којима привлаче људе око себе и њихова способност да играју на карту емоција како би контролисали особу коју желе, а то постижу пажљивим анализирањем и слушањем. Постоји 5 фраза које користе како би изазвали кривицу код других.

 

1. "Након свега што сам учинио за тебе..."

Манипулатори се позивају се на претходно учињене услуге, набацујући кривицу да им дугујете, правећи од себе жртву. Најбољи начин да се изборите са оваквом изјавом јесте да им укажете на то да услуге које су пружене без одређених услова не могу накнадно да се траже назад. Сасвим рационално и смирено приступите томе јер ће их таква реакција збунити.

 

2. "Сви остали се слажу са мном"

Циљ манипулатора је да се након овакве изјаве осећате изоловано, као да сте једини који не виде ствари на њихов начин. Контрастратегија би била да им поставите следећа питања: Који сви? Шта су тачно рекли?

 

3. "Увек претерујеш"

На овај начин манипулатори желе да постигну контролу тако што ће наступити као разумна особа, а вас у овом случају правити хистеричним. Желе да посумњате у своја уверења и да се у потпуности приклоните њима. Потрудите се у овим ситуацијама да им дате до знања да поштујете сопствена осећања и да верујете својој интуицији.

 

4. "Разочаран сам у тебе"

Манипулатори користе ово да играју на вашу несигурност и жељу за одобрењем. Процените да ли има основа за такву изјаву, да ли сте заиста учинили нешто што би их увредило или је реч о још једном средству манипулације.

 

5. "Мислио сам да ти је стало до мене"

Оваквим осећајем кривице манипулатори настоје да вас натерају да попустите и да дате приоритет њиховим осећањима у односу на сопствене потребе. Нагласите им колико их волите и колико вам значе, али да то не значи да треба да преиспитују границе ваше толеранције својим недоличним понашањем.

Сазнајте које три ствари не треба да очекујете од нарциса.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas