Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПСИХОЛОГИЈА

Боја косе много говори о ТЕМПЕРАМЕНТУ: Шта значи ако имате плаву, црну или црвену косу, а шта ако често мењате боју?

Према мишљењу психолога, боја косе може доста тога рећи о личности жене.

1633885534_hair-g4b550e851_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Психолози сматрају да постоји утицај боје косе на карактер, као и то да свака боја косе носи поједине информације о личности. С друге стране, честе промене боје косе могу да укажу на то да је особа још увек у потрази за собом.

Наравно, треба имати у виду да према боји косе не треба судити о личности неке особе, али свакако постоје занимљиве ствари  које може открити боја косе која вам се највише допада.

Прочитајте још: Нови тренд у прању косе: БРАШНО опоравља длаку из КОРЕНА

Сива или пепељаста коса

То је врло модерна и лепа боја која добија све већу популарност. Такву боју бирају храбре жене које воле нова познанства, разговоре, теже великом самопоуздању. Психолози истичу да ову боју косе воле жене које имају такмичарски дух, амбициозне су и не плаше се да ризикују зарад своје среће.

Плава коса

Плаву косу бирају они који развијају љубав према себи. Постоји веровање да ове даме тајно желе да буду у центру пажње, али заправо оне зраче посебном енергијом која је позитивна и привлачи друге људе. Сматра се да ову боју косе бирају како би нагласили своју индивидуалност и стил.

Фото: Пиксабеј

Црвена коса

Сматра се да су даме које бирају ову боју одлучиле да не желе живети по старим правилима. Ово су ватрене жене које бирају да се боре против негативности и сваку препреку храбро превазилазе. Желе да буду посебне, да се издвоје из масе. Одваже су, понекад делују хадне, али испод равнодушности крије се моћно, нежно и велико срце. Слободне су и независне.

Црна

Жене са црном косом одликује одлучна природа, храброст и склоност ризику. Такође, веома их карактеришу и промене расположења, али остају доследне својој природи и посебној енергији. Могу бити тврдоглаве, али и одлучне су да постигну оно што желе. Верује се да их одликује посебна харизма. Жена која одлучи да постане црнка често указује на неку врсту протеста, жељу да промени нешто у окружењу, бори се за правду и мисију да овај свет постане боље место.

Фото: Пиксабеј

Светлосмеђа

Светле смеђокосе девојке одликује контрадикторни карактер. С једне стране, упорне су у постизању својих циљева и стрпљиве су, а с друге стране су прилично стидљиве и не воле да скрећу пажњу на себе. Сјајне су пријатељице које знају да дају савет и посвете се другима, али ретко говоре о својим осећањима. Када се одваже да направе велике промене и преузму ризик, чека их успех.

Тамносмеђа

У природи се смеђа боја повезује са земљом, кором дрвета, корењем, што сугерише чврсту подршку и самопоуздање. Тако се могу окарактерисати људи са смеђом косом. Они су сврсисходни, упорни и поуздани, посвећени свом развоју. Својом упорношћу и самопоуздањем, они су такође довољно флексибилни да се боље носе са више задатака и да се прилагоде променљивим условима у корист успеха. Када девојка одлучи да обоји косу у смеђе, то може указивати на то да се не осећа подржано и да живи у неизвесности која је тренутно забрињава.

Фото: Пиксабеј

Необичне боје попут љубичасте или зелене

Ово су боје креативности и дубоке снажне енргије, посебног унутрашњег света и помало револта. Ово су даме које стално траже неку инспирацију, аутентичне су, ексцентричне природе, самопоуздане, не плаше да буду у центру пажње и увек су спремне да бране своје ставове. Драстична промена косе им помаже да покажу своју оригиналност и пробуде самопоуздање.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas