Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Откривамо зашто "да је хтео, звао би те" није увек добар савет

Када следећи пут пожелите да некоме дате овај савет, размислите још једном

1658397198_ben-white-1tyzfcJri2g-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Колико пута вам се десило да другарицу питате за савет шта да радите уколико вам се дечко који вам се свиђа не преузима иницијативу и не јавља се, а она вам је рекла: да му је стало, учинио би нешто по том питању или кад би хтео, звао би те..? Можда сте и ви некада некоме дале исти овај одговор. Ово може бити добар савет, јер у том случају ви не губите своје време на особу која од почетка наводно није заинтересована довољно за вас. Међутим, ни за шта у животу не би требало да смо искључиви, па тако ни за ово.

Заиста би било идеално када би све било овако једноставно, црно на бело. Међутим, то није случај. Оно што овај савет изоставља је да није сваки мушкарац исти. Нису сви припадници јачег пола екстровентни и доминантани. Као што постоје стидљивије жене, тако постоје и мушкарци. Постоје они код којих је изражена социјална анксиозност, па не знају тако добро да комуницирају са другима, нарочито са онима према којима осећају нешто више.

Фото:Унспласх

Друштво је мушкарцима наметнуло улогу доминантне личности у односу. Од њих се очекује да иницирају, да први позову. То може да им створи додатни притисак. Поред тога, одбијање не подноси свако тако лако. Превише негативних одговора може заиста негативно утицати на самопоуздање–то нема везе са полом.

Прочитајте још: Ових МУШКАРАЦА треба да се клоните: Када су у овом животном добу могу бити опасни по вас (ФОТО)

Такође, оно о чему се не размишља довољно је колико то жени моћи одузима, јер на њој је само да седи и чека да буде изабрана. Није на њој да му прва пише и позове га на дејт, није на њој да му приђе на свирци, да га прва пољуби – то је мушки посао. Жена не бира, она бива изабрана.

Овај савет је оправдан уколико неко не показује никакву заинтересованост за вас, или искоришћава вашу пажњу. Међутим, ако сте свени да постоје варнице и да вас друга страна симпатише, уштедите своје време и начините први корак. Немате ништа да изгубите, осим да брже сазнате на чему сте.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas