Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДРУГАРИЦЕ

Другарице беже од вас? Можда сте их третирали као психотерапеуте!

Пријатељ није психотерапеут!

1631601197_Depositphotos_69357285_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Пријатељ је ту и у добру и у злу, велика подршка и неко коме можете безрезервно веровати. Али некада се дешава да вас доживљава као бесплатног психотерапеута, зове вас само када има проблем и када му је потребно да га неко саслуша и посаветује.

Прочитајте још: Десет најбољих ПОЗА за ФОТОГРАФИСАЊЕ У ПАРУ! Када имате разлику у висини, ево како да станете! (ФОТО/ВИДЕО)

Пријатељ није психолог

Амерички стручњаци за ментално здравље истичу да пријатељ није замена за психотерапеута и да је потребно поставити јасне границе у таквим односима.

Ако им не кажете колики емоционални терет можете да поднесете у пријатељству и да сте дошли до те границе - они вероватно неће знати како се осећате. Уместо да чекате да то сами схвате, реците им то без устручавања.

Најважнија је искреност

Будући да пријатељу не можете да будете терапеует, онда га бар посаветујте да потражи стручну помоћ. На пример: "Стварно не знам како бих ти помогао, а желим да ти будем подршка. Познајем некога ко би могао много више да ти помогне од мене".

Прочитајте још: ПЕТ НАВИКА жена које су УВЕК атрактивне!

У сваком односу, па и пријатељском, најважнија је искреност. Без обзира на добре намере, увек постоји могућност да га ваш савет одведе у погрешном правцу. Зато је важно бити искрен и према пријатељу и према себи јер је то у најбољем интересу свих, наглашавају стручњаци.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas