Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Имате осећај да вас НЕКО ПРАТИ? Сазнајте шта свака жена треба да ради када се нађе у СУМЊИВОЈ СИТУАЦИЈИ

Наши бивши партнери или чак познаници могу се сумњиво понашати и прогањати нас. Ту су и странци чији су мотиви нејасни. Иако никада не знамо шта да очекујемо од њих, можемо имати прецизан план за себе који може бити прави спас

1651581517_girls-g4aefa4969_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

 Боље је слушати свој здрав разум и не плашити се да изгледате чудно, јер је сигурније бити у приправности него жалити. Уколико осетите да је нека ситуација сумњива, најбоље је да следите своје инстикте, јер сте највероватније у праву. 

Прочитајте још: Свака десета жена у МЕНОПАУЗИ напусти посао, а разлог ће вас изненадити

1. Не обраћајте пажњу на заустављање аутомобила

Ако приметите да се аутомобил успорено креће поред вас, вероватно ваш први нагон би био да се окренете и погледате возача упитно како би видели у чему је проблем. Међутим, у предности сте као пешак, тако да убрзајте корак, пређите на другу страну, скрените у парк, било где што вам даје привид сигурности у том тренутку у зависности од ваше околине. 

2. Уколико сте возач немојте се заустављати на "аблендовање" другог аутомобила

Прилично често треперећа светла се користе да упозоре другог возача на проблем за који нису свесни. Ипак, неки га користе да би вас натерали да станете. Ако сте сигурни да је све у реду са вашим аутомобилом, немојте стати и наставите. Такође, немојте заустављати аутомобил на сумњивим местима, поготово ноћу.

3. Понашајте се непредвидиво

Било да сте возач или пешак, уколико осетите да вас неко прати или било какву сумњиву ситуацију, немојте показивати страх, већ се понашајте непредвидиво. Укључите леви мигавац, па скрените десно, наравно када су услови за то адекватни. Ако идете пешке, окрените се нагло и крените у супротном смеру, промените путању којом идите. У зависности од околине, уђите у зграду прву коју видите правећи се да је то ваше место где живите или радите. 

4. Бројите колико пута сте видели неку особу

Према бившем службенику ЦИА-е, постоје три корака да се сазна да ли су ваше сумње оправдане. Ако видите исту особу једном, нема разлога за панику, два пута - је случајност, а ако је три пута, боље је да урадите нешто по том питању. Осим тога, то можете проверити честим мењањем ваше руте. И ако је особа и после 4 промене и даље ту у вашој околини - идите директно у полицијску станицу.

5. Пролазите поред камера 

Било да су то сигурносне камере од продавница или саобраћајне камере, у тренутку када осетите непријатност, за сваки случај одмах снимите околину и где постоје потенцијалне камере и упутите се ка том путу. Осећаће те се много лакше, а и можете помоћи полици да ухвати осумњиченог ако сматрате да су ваше сумње оправдане. Такође видљивост камере може да уплаши потенцијалног нападача, тако да ће врло вероватно одустати од своје идеје. 

6. Гледајте испред себе

Ако често гледате около, дајете знак да сте приметили да нешто није у реду. Као последица тога, можда ћете бити ухваћени касније када не будете сумњичави. Најбоље је понашати се природно. Гледајте испред себе и снимајте места која могу да вам пруже сигурност где да се склоните и наравно, гледајте где су камере.

7. Искористите комуникацију

Ако познајете сумњиву особу и осећате се безбедно када јој се приближите, реците им да вас оставе на миру. Будите чврсти и не упуштајте се у дуге разговоре, само изнесите свој захтев и идите. У исто време, ако је странац, немојте комуницирати с њима. Њихово понашање вам је непознато, као ни мотиви.

8. Запишите све

Поента је да пратите време када се осећате као да сте у сумњивој ситуацији. Обавезно запишите време, датум као и место када сте се тако осећали. Касније ће снимљени подаци бити од велике помоћи полицајцима и адвокатима. То такође може да докаже да сусрети нису случајни, већ да је стварно постојала опасност упућена вама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas