Oglas
· · Komentari: 0

Imate osećaj da vas NEKO PRATI? Saznajte šta svaka žena treba da radi kada se nađe u SUMNJIVOJ SITUACIJI

Naši bivši partneri ili čak poznanici mogu se sumnjivo ponašati i proganjati nas. Tu su i stranci čiji su motivi nejasni. Iako nikada ne znamo šta da očekujemo od njih, možemo imati precizan plan za sebe koji može biti pravi spas

1651581517_girls-g4aefa4969_640.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

 Bolje je slušati svoj zdrav razum i ne plašiti se da izgledate čudno, jer je sigurnije biti u pripravnosti nego žaliti. Ukoliko osetite da je neka situacija sumnjiva, najbolje je da sledite svoje instikte, jer ste najverovatnije u pravu. 

Pročitajte još: Svaka deseta žena u MENOPAUZI napusti posao, a razlog će vas iznenaditi

1. Ne obraćajte pažnju na zaustavljanje automobila

Ako primetite da se automobil usporeno kreće pored vas, verovatno vaš prvi nagon bi bio da se okrenete i pogledate vozača upitno kako bi videli u čemu je problem. Međutim, u prednosti ste kao pešak, tako da ubrzajte korak, pređite na drugu stranu, skrenite u park, bilo gde što vam daje privid sigurnosti u tom trenutku u zavisnosti od vaše okoline. 

2. Ukoliko ste vozač nemojte se zaustavljati na "ablendovanje" drugog automobila

Prilično često trepereća svetla se koriste da upozore drugog vozača na problem za koji nisu svesni. Ipak, neki ga koriste da bi vas naterali da stanete. Ako ste sigurni da je sve u redu sa vašim automobilom, nemojte stati i nastavite. Takođe, nemojte zaustavljati automobil na sumnjivim mestima, pogotovo noću.

3. Ponašajte se nepredvidivo

Bilo da ste vozač ili pešak, ukoliko osetite da vas neko prati ili bilo kakvu sumnjivu situaciju, nemojte pokazivati strah, već se ponašajte nepredvidivo. Uključite levi migavac, pa skrenite desno, naravno kada su uslovi za to adekvatni. Ako idete peške, okrenite se naglo i krenite u suprotnom smeru, promenite putanju kojom idite. U zavisnosti od okoline, uđite u zgradu prvu koju vidite praveći se da je to vaše mesto gde živite ili radite. 

4. Brojite koliko puta ste videli neku osobu

Prema bivšem službeniku CIA-e, postoje tri koraka da se sazna da li su vaše sumnje opravdane. Ako vidite istu osobu jednom, nema razloga za paniku, dva puta - je slučajnost, a ako je tri puta, bolje je da uradite nešto po tom pitanju. Osim toga, to možete proveriti čestim menjanjem vaše rute. I ako je osoba i posle 4 promene i dalje tu u vašoj okolini - idite direktno u policijsku stanicu.

5. Prolazite pored kamera 

Bilo da su to sigurnosne kamere od prodavnica ili saobraćajne kamere, u trenutku kada osetite neprijatnost, za svaki slučaj odmah snimite okolinu i gde postoje potencijalne kamere i uputite se ka tom putu. Osećaće te se mnogo lakše, a i možete pomoći polici da uhvati osumnjičenog ako smatrate da su vaše sumnje opravdane. Takođe vidljivost kamere može da uplaši potencijalnog napadača, tako da će vrlo verovatno odustati od svoje ideje. 

6. Gledajte ispred sebe

Ako često gledate okolo, dajete znak da ste primetili da nešto nije u redu. Kao posledica toga, možda ćete biti uhvaćeni kasnije kada ne budete sumnjičavi. Najbolje je ponašati se prirodno. Gledajte ispred sebe i snimajte mesta koja mogu da vam pruže sigurnost gde da se sklonite i naravno, gledajte gde su kamere.

7. Iskoristite komunikaciju

Ako poznajete sumnjivu osobu i osećate se bezbedno kada joj se približite, recite im da vas ostave na miru. Budite čvrsti i ne upuštajte se u duge razgovore, samo iznesite svoj zahtev i idite. U isto vreme, ako je stranac, nemojte komunicirati s njima. NJihovo ponašanje vam je nepoznato, kao ni motivi.

8. Zapišite sve

Poenta je da pratite vreme kada se osećate kao da ste u sumnjivoj situaciji. Obavezno zapišite vreme, datum kao i mesto kada ste se tako osećali. Kasnije će snimljeni podaci biti od velike pomoći policajcima i advokatima. To takođe može da dokaže da susreti nisu slučajni, već da je stvarno postojala opasnost upućena vama.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas