· · Коментари: 0
шминкање

Како да наносимо шминку са ШЉОКИЦАМА? Пет правила

У сусрет празницима, данас се бавимо шминком која ће употпунити наша празнична издања, и мада нећемо ићи нигде на дочек, то не значи да треба да заборавимо на шљокице.

1608797227_Depositphotos_13370782_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Напротив! Шљокице уносе дозу гламура у свако издање и поправљају расположење, а како нам је жеља да ову годину, упркос свему, испратимо у великом стилу, нема разлога да их ове године заобиђемо. Зато вам данас доносимо неколико практичних савета који ће вам помоћи да из шљокица извучете максимум и у новогодишњој ноћи (буквално) заблистате у пуном сјају!

5 златних правила шминке са шљокицама

Како да спречите да вам шљокице спадну?
Уместо да преко шљокица или глитера стављате било какав фиксатор или пудер у праху, пробајте овај трик – део лица са шљокицама попрскајте спрејем са термалном водом, па сачекајте неколико тренутака да се осуши.

1. За почетак, изаберите лоок који желите да креирате – ретро, глам, или нешто дискретнији, избор је на вама

2. Одлучите који део лица желите да нагласите шљокицама – капци и усне прекривени шљокицама можда делују добро у беаутy едиторијалу, али не и у стварном животу. Дакле – мање је више!

Прочитајте још: Научите да правилно ИСФЕНИРАТЕ КОСУ: Постоји неколико једноставних правила

3. Пронађите боју која савршено пристаје вашем тену. Избегавајте зелене и петролплаве варијанте, већ предност дајте црвеним, златним, сребрним и ружичастим тоновима, у складу са празничном сезоном

4. Издвојите време како бисте пронашли жељени производ којим ћете на најбољи и најлакши начин креирати свој замишљени лоок

5. Оно што вам преостаје јесте да своју идеју спроведете у дело. Дакле – четкице, шљокице и огледало у руке, играјте се, вежбајте и извлачите линије све док не постигнете жељени ефекат.

Фото: Депосит

Како нанети шљокичасту шминку на очи?

Како скинути шминку са шљокицама?
Овај процес захтева пуно времена и… вате! Препорука професионалних шминкера је да бирате неко блаже уље за чишћење лица пре него мицеларну воду, јер ће уље лакше и боље уклонити све честице…

Оно што је важно пре наношења шљокичасте сенке јесте да на капак нанесете неки производ који ће фиксирати шљокице (то може бити неки спреј или сјај за лице) како оне не би спале током вечери. Након тога, шљокице аплицирајте угластом четкицом, а уколико желите нешто дискретнији изглед, то можете постићи и помоћу крејона или ајлајнера са шљокицама.  

Прочитајте још: Витамин који смањује ЗНАКОВЕ СТАРЕЊА: Убрзава обнављање коже и умањује појаву бора

Како нанети шљокичасту шминку на усне?  

Овде постоје две могућности, у зависности од тога какав ефекат желите да постигнете. То значи да глитер можете помешати са безбојним сјајем за усне, или, уколико више волите интензивнији ефекат, изаберите руж на уљаној бази који ће спречити да глитер, који нанесете преко њега, спадне.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.