Oglas
Oglas
· · Коментари: 2
новинарка

Прекршила Трампово ПРАВИЛО, тражила да се Американци ИЗВИНЕ ВУЧИЋУ, а јуче БРАНИЛА ИСТИНУ: Ко је новинарка КСЕНИЈА ПАВЛОВИЋ? (ФОТО)

Ксенија Павловић, новинарка је у Америци српског порекла. Ксенија је прва жена у модерној историји Србије која има право да извештава директно из Беле куће.

1599217054_Ksenija.JPG
Фото: Принтсцреен/ Инстаграм/ KsenijaPavlovicMcAteer
Oglas

Рођена је у Београду где је и дипломирала новинарство на Факултету политичких наука Универзитета у Београду. Након дипломирања отишла је у Лондон како би студирала економију.

Прочитајте још: Супруга Лидија испратила Мила Ђукановића у прошлост у ВЕЛИКОМ СТИЛУ (ФОТО)

Ксенија је била сарадник у настави на дипломским и постдипломским студијима на Унивезитету Јејл.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Гоод морнинг, Бритаин.

А пост схаред бy Ксенија Павловиц МцАтеер (@ксенијапавловицмцатеер) он

Ксенија је поново скренула пажњу на себе јуче када је реаговала на друштвеним мрежама и потврдила да је пред српског председника Алексндра Вучића стављен папир са признањем Косова!

- Истина је, тачка број 10 у документу каже: међусобно признање обе стране и заштита етничких мањина, реституција, решавање статуса појединаца из државног сектора и сагласност за отварање канцеларија задужених за заштиту и извештавање о мањинским правима сваке године.

Такође, пре два и по месеца, ова новинарка српског порекла је затражила од Њујорк тајмса да је извини српском председнику!

Наиме, Њујорк тајмс је навео да је састанак у Вашингтону отказан јер је лидер Србије оптужен за ратне злочине, иако је текст пратила фотографија Хашима Тачија, председника привремених институција Косова, који је оптужен за ратне злочине!

Прочитајте још: Ко је ЖЕНА Здравка Кривокапића, човека који је послао Мила у ПРОШЛОСТ? Родила му је ПЕТОРО ДЕЦЕ, а ево како изгледа (ФОТО)

Њујорк тајмс је навео да је обрисао твит с грешком, али им је Павловићева оштро скренула пажњу да то није довољно, већ да је нужно извињење Србији, као и њеном председнику Александру Вучићу.

- Отказујем претплату! Постајете пример за дезинформацију и лоше новинарство. Морате се извинити Србији, Србима и Вучићу, а онда ангажујте некога ко нешто можда и зна да напише о спољним пословима. Нестручно. Срамотно - написала је Павловићева.

Прочитајте још: Подршка мужу, као ЛАВИЦА бранила сина: Супруга Марка Бате Царевића је ДИВНА ЦРНКА (ФОТО)

Велику пажњу Ксенија Павловић привукла је 2017. године када је прекршила је правила Беле куће јер је, на конференцији за новинаре, користила апликацију Перископ и уживо на интернету емитовала звучни снимак брифинга портпаролке Саре Сандерс, иако је то забрањено.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ksenija Pavlovic McAteer (@ksenijapavlovicmcateer) on

Након тога, Ксенија је у једном итервјуу објаснила да новинари Беле куће  траже да се  поново укључе камере или да се бар дозволи да пуштају аудио у реал тајму. Јако је важно да се напомене да су дневни брифнизи “он тхе рецорд” и да ми за њих добијамо цео транскрипт на крају дана. То нису никакве тајне или поверљиве инфомрације.  Право на транспарентност нема везе са политичком припадношћу, већ је то улога новинара који то право на транспарентност морају да бране и изнова подсећају на то право - казала је својевремено.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas