Oglas
· · Komentari: 2
novinarka

Prekršila Trampovo PRAVILO, tražila da se Amerikanci IZVINE VUČIĆU, a juče BRANILA ISTINU: Ko je novinarka KSENIJA PAVLOVIĆ? (FOTO)

Ksenija Pavlović, novinarka je u Americi srpskog porekla. Ksenija je prva žena u modernoj istoriji Srbije koja ima pravo da izveštava direktno iz Bele kuće.

1599217054_Ksenija.JPG
Foto: Printscreen/ Instagram/ KsenijaPavlovicMcAteer
Oglas

Rođena je u Beogradu gde je i diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Nakon diplomiranja otišla je u London kako bi studirala ekonomiju.

Pročitajte još: Supruga Lidija ispratila Mila Đukanovića u prošlost u VELIKOM STILU (FOTO)

Ksenija je bila saradnik u nastavi na diplomskim i postdiplomskim studijima na Univezitetu Jejl.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Good morning, Britain.

A post shared by Ksenija Pavlovic McAteer (@ksenijapavlovicmcateer) on

Ksenija je ponovo skrenula pažnju na sebe juče kada je reagovala na društvenim mrežama i potvrdila da je pred srpskog predsednika Aleksndra Vučića stavljen papir sa priznanjem Kosova!

- Istina je, tačka broj 10 u dokumentu kaže: međusobno priznanje obe strane i zaštita etničkih manjina, restitucija, rešavanje statusa pojedinaca iz državnog sektora i saglasnost za otvaranje kancelarija zaduženih za zaštitu i izveštavanje o manjinskim pravima svake godine.

Takođe, pre dva i po meseca, ova novinarka srpskog porekla je zatražila od NJujork tajmsa da je izvini srpskom predsedniku!

Naime, NJujork tajms je naveo da je sastanak u Vašingtonu otkazan jer je lider Srbije optužen za ratne zločine, iako je tekst pratila fotografija Hašima Tačija, predsednika privremenih institucija Kosova, koji je optužen za ratne zločine!

Pročitajte još: Ko je ŽENA Zdravka Krivokapića, čoveka koji je poslao Mila u PROŠLOST? Rodila mu je PETORO DECE, a evo kako izgleda (FOTO)

NJujork tajms je naveo da je obrisao tvit s greškom, ali im je Pavlovićeva oštro skrenula pažnju da to nije dovoljno, već da je nužno izvinjenje Srbiji, kao i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću.

- Otkazujem pretplatu! Postajete primer za dezinformaciju i loše novinarstvo. Morate se izviniti Srbiji, Srbima i Vučiću, a onda angažujte nekoga ko nešto možda i zna da napiše o spoljnim poslovima. Nestručno. Sramotno - napisala je Pavlovićeva.

Pročitajte još: Podrška mužu, kao LAVICA branila sina: Supruga Marka Bate Carevića je DIVNA CRNKA (FOTO)

Veliku pažnju Ksenija Pavlović privukla je 2017. godine kada je prekršila je pravila Bele kuće jer je, na konferenciji za novinare, koristila aplikaciju Periskop i uživo na internetu emitovala zvučni snimak brifinga portparolke Sare Sanders, iako je to zabranjeno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ksenija Pavlovic McAteer (@ksenijapavlovicmcateer) on

Nakon toga, Ksenija je u jednom itervjuu objasnila da novinari Bele kuće  traže da se  ponovo uključe kamere ili da se bar dozvoli da puštaju audio u real tajmu. Jako je važno da se napomene da su dnevni brifnizi “on the record” i da mi za njih dobijamo ceo transkript na kraju dana. To nisu nikakve tajne ili poverljive infomracije.  Pravo na transparentnost nema veze sa političkom pripadnošću, već je to uloga novinara koji to pravo na transparentnost moraju da brane i iznova podsećaju na to pravo - kazala je svojevremeno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas