Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

МУДРОСТ долази са годинама: Три ИСТИНЕ које разумеју жене старије од 50 година

Када зрелост закуца на врата људи постају мудрији

1669891471_Foto-Shutterstock-zena1.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Сви знамо за изреку да мудрост долази са годинама, али свесни смо да су године само број који не смемо да дозволимо да нас у било чему ограничава. Ипак, зрелост и искуство су благослови пуни лекција који помажу да сваки нови период живота направимо бољим.

Зреле жене, оне које су прославиле свој 50. рођендан, имају искуство које им говори да је сада време да живе за себе. Животне лекције које су стекле помажу им да се сада још снажније боре за своје снове, живе у складу са својим жељам аи потребама и да је сада право време да се посвете себи и свом развоју.

Прочитајте још: "Изабрали смо да идемо путем којим иду козе": Новак и Јелена Ђоковић освојили још један врх, а онда је уследио шаљив коментар (ФОТО)

Откривамо које 3 тешке истине о животу разумеју само жене старије од 50:

1. Прво што је зрела жена освестила јесте да њена срећа не зависи од "принца на белом коњу" који треба да се појави и пружи јој срећу и љубав коју је одувек желела. Кроз живот је доживела разна романтична искуства, због неких је летела до висина, а због неких дане проводила у самоћи, плакала и питала се где греши. Сада је свесна да њена срећа не зависи од проналажења мушкарца, већ искључиво од фокусирања на сопствени сан.

2. Друго, ту је трка за амбицијама и невероватна посвећеност послу. Не морате свој живот ограничавати само на посао, важно је да се посветите и стварима које пријају вашој души, као и онима који су важно за ваше тело. Уколико сву своју енергију, до сагоревања, усмерите на посао, бићете мање креативни, исцрпећете своје ресурсе, ово се може негативно одразити на приватан живот. Радите тако да имате времена за живот. Радите само онај посао који волите, који вам прија и у којем можете да искажете своје таленте. И никада не жртвујте здравље и срећу за посао, за зрелу жену је ово животно правило.

3. Не игноришем своје потребе! Зрела жена је свесна својих потреба и зна колико ће се неповољно осећати ако их игнорише. Она чита књигу када то жели, увек пронађе времена за то, шета се, иде у биоскоп, уплаћује себи масажу, иде на третмане лепоте, ужива у тишини и шољици кафе... Она је свесна да се често жртвовала за друге, сада бира да воли људе око себе, помогне им, саслуша их и усмери, али да не сме да запостави себе.

Многе зреле жене, посебно оне старије од 50 могу се препознати у овим порукама. Али, неке млађе жене током одрастања усвајају овекве навике и ставове, што је дивно и олакшавајуће. Мајка која преноси на своју ћерку поруке љубави, охрабрења и открива јој да срећа у животу зависи само од ње, већ је посадила добро семе у мислима и срцу своје ћерке. Ако ви и даље нисте освестили колико заслужујете и можете, подсећајте себе на то сваког дана. Подсетите себе да сте сјајна жена!

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas