· · Коментари: 0
високе потпетице

Ово је ИДЕАЛНА ВИСИНА ШТИКЛИ: Удобне и пријатне

Штикле су одувек биле женски аксесоар број један. Оне нам помажу да изгледамо више, виткије и морате признати, дају нам и вишак самопоуздања.

1600258511_Depositphotos_86119206_s-2019.jpg

Међутим, проблем у њима је висина. Што је већа штикла, то је већи напор за ходање, држање тела и кичму, а нарочито је ово опасно за жене које морају по цео дан да их носе (или за оне које једноставно воле да носе штикле). Када носимо обућу са високом штиклом, тежина тела се пребацује на предњи део стопала, па се због тога нагињено унапред. Због неправилног положаја тела, прави се велики притисак на колена и леђа, а потед тога се стварају и непријатни болови у доњем делу леђа.

У реду је да издржите пар дана у њима - “нуспојаве” неће бити фаталне, али ако их носите сваки, дужи период, можете има великих проблема који се неће моћи отклонити. Многе мисле да платформа ублажава притисак и спречава кривљење кичме, али греше. Сви исходи су исти, без обзира на то колика је платформа, а обућа је и даље неудобна - са њима или без.

Прочитајте још: Пре 17 година једна ТЕГЛА АЈВАРА у кеси је стигла и до Београда и мама ВЕРИЦИ потпуно променила живот

Модел обуће је исто врло битан. Дубљи модели боље држе зглоб, него плићи модели, сандале или папуче. Такође су салонке добар избор обуће на штиклу, ако им је висина штикли мања. Обавезно пре сваке куповине, пробајте ципеле и прошетајте се кроз продавницу. Ако су стабилне и удобне - узимајте их, у супротном - одустаните и пронађите друге. Што се тиче висине штикли, све сандале или ципеле које имају штиклу висине до 7 и по центиметара су удобне и одличне за ходање. Све преко тога ће вам изазивати проблеме.

Прочитајте још: Уз ових 5 ЈЕДНОСТАВНИХ САВЕТА изгледаћете сређено и када НЕМАТЕ ВРЕМЕНА за спремање

Као што не треба претеривати у висини, тако не треба бирати ни превише равну обућу поготово ако имате равна стопала.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.