· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

ПОТПУНО НЕВЕРОВАТНО! Свака стота жена НЕ ОСЕЋА БОЛ током порођаја због ретког ГЕНА

Научници са Универзитета у Кембриџу, пронашли су ретку варијанту гена која објашњава зашто неким женама није потребно никакво олакшање приликом порођаја

1595496494_Depositphotos_147061909_s-2019.jpg
Фото: депоситпхотос

Свака жена која има дете, зна колико је порођај болан, али према тврђама стручњака, то баш и не мора да буде случај са сваком женом. Они тврде, да неке жене уопште не осећају бол, због ретког гена. 

Прочитајте још: Откривена је КОВИД ДИЈЕТА: Прва студија пронашла храну која штити од вируса корона!

 

Према резултатима, једна од сто жена има варијанту  КЦНГ4 гена, која је повезана са прагом бола. Присутност овог гена значи, да неке жене у себи имају природан епидурал и да неће осећати толики бол током порођаја. Научници верују да генетска варијанта смањује способност нервних ћелија да шаљу сигнале у мозак и да би њихов рад могао да поспеши развој нових лекова против болова.

Жене које се порађају без лекова за ублажавање бола, показују већу толеранцију на топлоту, хладноћу, притисак и бол

Доктор Иван Ст Џон Смит са Универзитета каже да генетска варијанта коју су пронашли код жена које осећају мање бола током порођаја доводи до "оштећења" у формирању прекидача на нервне ћелије.

Тим научника је проучавао групу жена из једног породилишта, које су се порађале природним путем, без компликација и без епидуралне анестезије.А затим су пручавали групу жена које су се порађале под анестезијом. Открили су да жене које се порађају без лекова за ублажавање бола, показују већу толеранцију на топлоту, хладноћу, притисак и бол.

Прочитајте још: Коначно решење ВЕЧИТЕ ДИЛЕМЕ: Ево да ли воће заиста утиче на мршављње?

 

Анализа женских генетских секвенци тада је открила да имају већи проценат гена КЦНГ4, који помаже у производњи протеина и који контролише сигнал за бол дуж наших нервних ћелија. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.