· · Коментари: 0

Све што вам је потребно да направите маске за лице код куће: Изаберите своју

Од банане, куркуме или кафе?

1611065938_Depositphotos_241353362_s-2019.jpg
Фото: Депосит

И мада козметички препарати које користите за негу своје коже имају својих предности, много тога позитивног можете да донесете свом лицу, ако само завирите у свој кухињски ормарић.

Прочитајте још: На природан начин до гушћих обрва: Мажите ова уља

Маска са куркумом

Овај зачин који своје место проналази у готово свим савременим кухињама, може у великој мери да допринесе лепом и негованом изгледу ваше коже. Он садржи моћна противупална својства и ако имате проблема са акнама, он је најбољи начин да своју кожу заштитите од њих.

Потребно: кашика куркуме, меда и Алео Вере.

Припрема: помешати све састојке и нанети на суву или влажну кожу по избору. Оставити да делује 15 минута и темељно испрати млаком водом.

Маска са бананом

Банане су богате калијумом, и осим што су саставни део ваших омиљених смоотхие-а, оне вам могу донети и бројне предности када се примењују локално на кожи. Као добар извор витамина Ц, биотина и мангана, оне хране вашу кожу и дају јој савршену заштиту од спољашњих утицаја

Фото: Депосит

Прочитајте још: Да ли обрве морају да се слажу са бојом косе? Шта су правила?

Потребно: једна зрела банана, мед и лимунов сок.

Припрема: банану испасирати а потом јој додати кашику меда и лимунов сок. Нанети на лице и пустити да делује око 15 минута. Потом испрати млаком водом.

Маска са кафом

Већина људи дан започиње шољицом своје омиљене кафе. А ако сте у потрази за начином убирања додатних предности од ових црних зрна, направите од кафе магичну маску за лице. Кафа је изузетна по питању борбе са упалним процесима на лицу и врло ефикасна ако имате проблема са црвенилом.

Потребно: кашика млевене кафе (куване или свеже), млеко, лимунов сок.

Прочитајте још: Немам шта да ОБУЧЕМ! Да ли знате колико дана у животу ЖЕНА проведе ИСПРЕД ОРМАНА?

Припрема: помешати све састојке са циљем добијања густе масе. Нанети на суву кожу и оставити да делује око 15 минута. Темељно испрати млаком водом.

                               Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

 

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.