· · Коментари: 0
УДАВАЧЕ

Тако УСПЕШНА и тако САМА: Не постоје ЗМАЈ ЖЕНЕ, то је БАЈКА, а ОВО је РЕАЛНОСТ

Најлешћи клијенти психолога су управо "змај жене".

1603562276_Depositphotos_122296258_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Образоване, успешне, одважне, самосвесне, непоколебљиве, енергичне... Такве су у послу али и на многим животним пољима. Реч је о јаким и доминатним женама које ништа не препупштају случају и увек све стижу на време.

Како функционишу на емотивном плану и да ли и у партнерским односима владају сваком ситуацијом?

У последње време постао је тренд да се о јаким и доминантним дамама говори као о идеалу женског понашања и стилу живота који треба следити. То једноставно не темељи на реалности.

Прочитајте још: Психолози тврде: Партнер може да приреди НАЈВЕЋИ СТРЕС у животу. Да ли знате КАКАВ?

Идеализована је слика о жени која је самостална, независна, паметна, непогрешива и која све конце држи у својим рукама. У свим областима живота она води главну реч, све може, све уме и за њу нема препрека.

Жена која мисли да је змај најчешће иде код психолога.
Јака жена, слаб мушкарац?
 Траже да буде висок, згодан, леп, шармантан, културан, посвећен партнерки, да доминира али да буде како она каже. Очекују да има стан, аутомобил и добро плаћен посао. И да нема попуштања, компромиса и промена навика. Ако и пронађе таквог мушкарца, дешава се да га остави јер је "шоња", "млакоња" и "нема своје ја".

То је бајка, не постоји таква жена, нити мушкарац, јер не постоји савршено људско биће.

- Чести клијенти у мојој психотерапијској пракси али и мојих колега су жене "змајеви" које мисле да могу све, а онда схвате да су у покушају да то постигну заборавиле оно најважније - себе - каже Милица Зарин, психолог.

Прочитајте још: Које мушкарце жене више ВОЛЕ: Млађе или старије?

Да ли је доминантним женама теже да нађу одговарајућег партнера и да ли имају високе критеријуме?

"Јаке жене" имају немогуће захтеве.

- Често се под појмом "јака и доминантна жена" подразумева образована, економски остварена и независна особа - истиче Милица Зарин. - Њима није теже да нађу одговарајућу особу зато што су самосталне и доминантне, већ теже бирају партнере због погрешних уверења и очекивања, па то из одређених разлога "одбија" потенцијалне удвараче. Такве жене често имају немогуће захтеве.

Прочитајте још: Желите учесталије СЕКСУАЛНЕ ОДНОСЕ са партнером? Ево које БОЈЕ мора бити ПОСТЕЉИНА

Фото: Депозит

До проблема у вези или браку не долази због улога "јаких жена" и "слабих мушкараца", већ  различитих пројекција, очекивања, карактера, личности, погрешних уверења.

Бучнији партнер није увек доминантнији!

- Није баш све онако како изгледа. Површно посматрајући неке парове са стране не можете да видите ко је суштински доминантан. Постоје партнери где је жена представљена као особа која одлучује, много прича, гласнија је, пита се за све, али мушкарац суштински доноси одлуке о крупним стварима. Има и обрнутих примера - истиче Зарин.

Прочитајте још: Ако се БРАК КЛИМА решење је веома, ВЕОМА ЈЕДНОСТАВНО!

Опстанак и будућност партнерског односа не зависи од тога ко је "главни" у кући, већ од многих других фактора. Постоје везе у којима еманциповане жене више зарађују од мушкарца, оне одлучују о битним стварима или бар о већини, али су обоје срећни и њихов однос функционише.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.