Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега

Витамин који смањује ЗНАКОВЕ СТАРЕЊА: Убрзава обнављање коже и умањује појаву бора

Кожа је највећи орган људског организма и први штит нашег здравља. И поред овога често је брига о њој занемарена или недовољна.

1608639745_Depositphotos_183138330_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Ипак, сви желимо негован изглед коже и лице без бора и флека. Како старимо, тако  и је и кожи потребнија боља и адекватнија нега. У неким зрелим годинама, она сама не може да се избори са штетним спољашњим утицајима, па ако нега није довољна, самим тим она брже пропада и јављају се знакови старења.

Оно чиме је негујемо, али и све оно што унесемо у организма, рефлектује се на изглед коже. Кожа памти сваки наш поступак. Она је огледало нашег живота. Да би она изгледала затегнуто, младолико и неговано, велику улогу имају витамини. А први међу нима је витамин А, који се може унети кроз храну, али се може наћи и у саставу крема.

Прочитајте још: Немојте правити ГРЕШКЕ! Ево колико често треба ПРАТИ одређене комаде ГАРДЕРОБЕ

Витамин А је кључ здраве коже

Неопходан за одржавање и обнову виталних кожних ткива. Смањује упалне процесе, па је самим тим одличан у борби против акни и бубуљица. Ако телу недостаје витамин А, кожа може да постане сува и да изгуби елатичност. Након 40. године је неопходно уврстити овај витамин у исхрану и негу, кажу стручњаци.

Да би кожа задржала влажност и еластичност креме са ретинолом су прави избор за негу лица.

У намирницама попут кромпира, шаргарепе и лиснатог поврћа има највише витамина А, тј. бета каротена из ког се синтетише овај витамин.

Фото: Депосит

Када говоримо о витамину А за кожу, битно је поменути његов дериват – ретинол, као спољашњи начин додавања витамина за лице. Не постоји магични рецепт за савршену кожу, али ретинол креме против бора су најближе том циљу. Ретинол има ту моћ да убрза обнављање коже и спречава појаву бора. Кожа постаје мекша и боље тонирана. Микрокапсуле ретинола такође стварају невидљиви штит на кожи који спречава губитак влаге, а који је један од узрока настанка финих бора, као што су оне око очију.

Прочитајте још: Коса као из салона: Тајна је у само једној ствари!

Свачија кожа различито реагује на ретинол. Може се појавити црвенило и пролазна осетљивост код особа које у својој кожи немају довољно рецептора за њега. Ретинол рецептори су протеини који се природно налазе у кожи и служе као транспортери који овај дериват витамина А распоређују у ћелије коже и на тај начин стимулишу производњу колагена.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas