Oglas
· · Komentari: 0
Plag-in

„Škodin“ sportista sa hibridnim pogonom ima ergelu od 245 „konja“ (Foto)

„Oktavija RS iV“ iz mesta do 100 km/č stiže za samo 7,3 sekundi i ima maksimalnu brzinu od 225 km/č

skoda-oktavija-rs-iV-2.jpg
Foto:Škoda
Oglas

Češki automobilski gigant pomera granice. Sada je po prvi put predstavljen model iz „RS“ porodice sa hibridnim plag-in pogonom. Nova „škoda oktavija RS iV“ ima benzinski motor od 1,4 litra zapremine „TSI“ i 85-kilovatni električni agregat koji zajedno razvijaju sjajnih 245 KS.

Maksimalan obrtni moment iznosi 400 Nm i prenosi se na prednje točkove preko šestostepenog DSG menjača. Emisija CO2 je oko 30 g/km u "WLTP" ciklusu, što znači da je već u skladu sa novim, strožijim standardom emisije EU6d za sva novoregistrovana vozila u EU, koji će stupiti na snagu od 1. januara 2021.

Foto:Škoda

Litijum-jonska baterija visokog napona ima kapacitet od 37 Ah, što je jednako 13 kWh, čime automobil dobija potpuno električni domet do 60 km u "WlLTP" ciklusu, Obrtni moment iznosi 330 Nm.

U Sport modu, koji omogućava vozaču da koristi punu snagu automobila ovaj automobil ubrzava od 0 do 100 km/č za samo 7.3 sekundi. NJegova maksimalna brzina iznosi 225 km/č. Progresivno upravljanje koje dolazi kao standard i dinamično prilagođavanje sportske suspenzije koje je tipično za RS zavisi od stila vožnje.

Pročitajte još: Novi „hjundai i10“ stiže u Srbiju ovenčan priznanjima

-  Uvođenjem ovog modela otvaramo novo poglavlje uspešne priče naših RS modela. Koristimo plug-in hibrid pogon u najnaprednijem sportskom modelu po prvi put. To povećava performanse i smanjuje potrošnju goriva, kao i emisiju CO2 – kaže Kristijan Štrube, član „Škoda“ borda za tehnološki razvoj.

Češki proizvođač automobila ima u ponudi za novi model „oktavije“ još tri elektrifikovane verzije. „Oktavija iV“ je plug-in hibrid koji isporučuje 204 KS, dve „e-TEC“ verzije proizvode 110 KS i 150 KS i koriste po prvi put u brendu „Škoda“ takozvanu mild hibrid tehnologiju.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas