Oglas
· · Komentari: 0
evrovizija

EVROVIZIJA 2022: Oni su se večeras borili za finale, jedna predstavnica imala najtežu koreografiju, a dominirale balade

Najveće muzičko takmičenje na svetu, Pesma Evrovizije, počinje večeras u Torinu

1652211041_profimedia-0690100086.jpg
Foto: profimedia
Oglas

Tokom prve polufinalne večeri u italijanskom gradu publici će se predstaviti 17 zemalja, a njih 10 obezbediće plasman u finalnoj večeri, u subotu, od 21 čas.

Domacćini Pesme Evrovizije 2022, Alesandro Katelan, Laura Pausini i Mika, poželeli su publici širom sveta dobrodošlicu.

Zemlje koje se večeras nadmeću su: Albanija, Litvanija, Letonija, Švajcarska, Slovenija, Ukrajina, Bugarska, Holandija, Moldavija, Portugalija, Hrvatska, Danska, Austrija, Island, Grčka, Norveška i Jermenija.

Pročitajte još: Konstrakta pred prvo polufinale Evrovizije ispričala KO SU NJENI FAVORITI: Smatra da ova predstavnica ima hit

Italija je jedan od osnivača Pesme Evrovizije, a mnogi smatraju da je upravo u ovoh zemlji potekla ideja za ceo  format Evrovizije! Veruje se da uzor za ovakvo takmičenje bio popularni Festival de Sanremo koji je počeo 1951, a traje i danas.

Zemlja domaćim odnela je pobedu na Pesmi Evrovizije tri puta. Prvi put 1964. godine kada je pobedila Gigliola Cinkueti u Kopenhagenu sa Non Ho L'eta. Zatim 1990. godine kada je Toto Kutunjo pobedio na takmičenju.

Prošlogodišnji pobednici Pesme Evrovizije, rok bend Maneskin i njihova pesma Zitti E Buoni dovodi sedište prestižnog takmičenja ponovo u Italiju.

Predstavnica Albanije otvorila Evrosong

Predstavnica Albanije Ronela Hajati izazvala je veliku medijsku pažnju još tokom proba, kada su organizatori takmičenja, zbog mišljenja da su joj delovi nastupa isuviše provokativni, odlučili da ne objave njene fotografije na društvene mreže.

Predstavnici Letonije

Grupa Sitizeni iz Letonije na duhovit način posvetila se ozbiljnoj temi, zdravom načinu života.

Emotivna balada dolazi iz Litvanije

Monika Liu iz Litvanije pojavila se na sceni i otpevala baladu o osećanjima. Prvi put, od 2001. godine čuo se  litvanski na „Pesmi Evrovizije“.

Još jedna balada iz Švajcarske

Veče se nastavlja u duhu emocija i balada. Nastup predstavnika Švajcarske Marijusa Bera meko bi okarakterisao kao monoton, a ipak je u pitanju kvalitetna numera.

Srednjoškolski benda iz Slovenije

Retro numera stiže iz Slovenije i pesma Disko. Oni su najmlađi učesnici ovogodišnjeg takmičenja i u završnom su razredu gimnazije.

Predstavnici Ukrajine spojili različite stilove

Ukrajinu na ovogodišnjem festivalu predstavlja orkestar "Kaluš". U pesmi dominiraju retro i rep elementi, a i na evrovizijskoj sceni su se pojavili u različitim odevnim kombinacijama. Publika ih je pozdravila ovacijama.

Bugarska u rok elementu

Predstavnici Bugarske, grupa Intelligent Music Project, za koje mnogi kažu da idu stpama Maneskina.

Još jedna balada iz Holandije

Holandiju predstavlja pevačica interesantnog imena, S10. Takođe se prvi put od 2010. godine čuo holandski jezik.

Moladvija obavijena melosom

Balkanski melos čuo se kod predstavnika Moldavije čijom numerom dominira harmonika.

Portugalija nastavlja u duhu balada

Portugalski predstavnici pojavili su se sa baladom.

Hrvatska imala interesantan nastup

Mlada Mia Dimšić predstavnica je Hrvatske. Mnogi joj poručuju da podseća na američku pevačicu Tejlor Svift.

Ženski rok bend iz Danske

Grupa "Redi" iz Danske je jedan od retkih ženskih rok bendova iz te zemlje.

Austrijanci doši sa brzom numerom

Brza numera stiže iz Austrije.

Islad se predstavio interesantnom mirom pesmom

"Sestre" sa Islanda donele su specifičan zvuk severa.

Još jedna balada iz Grčke

Amanda Tenfjord predstavila je svoju zemlju baladom.

Predstavnici Norveške

Norveška je ove godine poslala grupu "Subwoolfer".

Jermenka imala zahtevnu scenografiju

Poslednja večeras nastupila je predstavnica Jermenije Rosa Lin. Predstavila se modernom baladom, a njena scenografija je najzahtevnija večeras.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas