Oglas
· · Komentari: 0

HBO će Milošu Bikoviću isplatiti ceo honorar za "White Lotus": Oglasio se glumac - SVE PROSLEĐUJE U HUMANITARNE SVRHE

Miloš Biković se oglasio nakon odluke HBO

1707142962_kustendorf_zatvaranje_27012024_0008.JPG
Foto: ATA images
Oglas

Iako između produkcijske kuće HBO i glumca Miloša Bikovića neće doći do saradnje u trećoj sezoni serije" White Lotus", on će biti u potpunosti isplaćen kao da je i igrao u njoj, potvrđeno je Blicu.

Lik koji je trebalo da tumači Miloš Biković trebalo da bude u šest od ukupno osam epizoda nove sezone ove TV serije.

Ipak, glumac je odlučio da celokupan iznos koji će mu HBO isplatiti usmeri u humane svrhe, kao pomoć mladima da se školuju i profesionalno usavršavaju.

- Kao što sam već rekao, bila mi je izuzetna čast da budem pozvan da radim sa Majkom Vajtom u takvoj seriji. Moj motiv za učestvovanje na takvom projektu bio je isključivo glumački i umetnički izazov. Kako do realizacije neće doći, želim da honorar koji bih zaradio usmerim onima kojima će nas sutra predstavljati u svetu - potvrdio je Biković za Blic.

Biković se našao na udaru Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine, koje ga je nazvalo "Putinovim glumcem" i optužilo da "podržava genocid i krši međunarodno pravo".

Miloš Biković se na društvenim mrežama ovim povodom ranije oglasio saopštenjem:

- Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu, dok je bombardovana moja zemlja i moj rodni grad. Takvu pustoš nikad nikome ne bih poželeo. Svakim danom je sve više sukoba svuda u celom svetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Voleo bih da svi oni prestanu i da pobedi princip ljubavi. Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umetnosti. Počastvovan sam što sam izbaran da budem deo "White Lotus"-a, TV serije koju veoma uvažavam, i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet. Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, ja i dalje verujem da umetnost leči i da može da ujedini čovečanstvo. Stoga će moja uverenja i moja posvećenost umetnosti ostati nepromenjeni - poručio je Miloš Biković.

(Blic)

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas