· · Komentari: 0
NUMEROLOGIJA

Od toga koliko imate godina zavisi koja PLANETA vlada vašim životom: Pogledajte u kojoj ste ŽIVOTNOJ FAZI

Čovek tokom života prolazi kroz razvojne faze koje delimo na sedam etapa, a podela je oslikana simbolikom planeta koje vladaju starosnim dobima koje pratimo od trenutka začeća

Depositphotos_12735140_s-2019.jpg
Foto: Depozitfoto

1. Mesec štiti bebe

Prenatalno doba je predstavljeno Mesecom - zaštićenost i ušuškanost u majčinoj utrobi, obloženost vodom i apsolutna udobnost, simbolika je Meseca koji vlada tečnostima, ali i plodom. Dominacija njegovog dejstva produžava se i nakon rođenja, sve do kraja treće godine. To je doba kada je dete usko povezano s majkom.

Pročitajte još: Ribe vole potkrovlja, a lavovi trgove: Horoskopski znak razotkriva gde volite da živite!

Sunce je simbol samog čina rađanja. NJegov upliv se ne vezuje za određenu starosno doba, već se tumači kao apsolutni vladar svih planeta, svih segmenata života.

2. Detinjstvo je u znaku Merkura

Od četvrte do 14. godine - period dejstva Merkura. Dete razvija svest, volju i ličnost. Željno je znanja, samosvesno, brze pameti i radoznalo. Ovo je period kada čovek usvaja znanja i veštine, upoznaje svet i ambijent u kome se rodio. Saznajno i samosvesno, ovo je najvažnija faza, jer iz nje se razvijaju ostale. Ono što je propušteno ovde, kasnije je nenadoknadivo.

Planeta zrelosti
Prvi Saturnov prolazak je tranzit tokom koga će prvi put doći ponovo na poziciju u kojoj je bio u trenutku rođenja, a za to je potrebno između 27 i 29 godina. Pošto je to planeta koja predstavlja zrelost  tokom njegovog prvog prolaska osoba se suočava sa prvim uvidom o sopstvenoj odraslosti. Dovoljno je vremena prošlo da se napravi retrospektiva.

3. Venera upravlja mladošću

Od 14. do 28. godine - period dejstva Venere. Osoba otkriva strast, zabavu, telesna zadovoljstva. U ovoj fazi razvija se seksualnost i odnos prema uživanju. Ovo su godine kada osoba otkriva ljubav, prvo prema sebi, a onda i prema drugima.

4. Velike poslove vodi Mars

Od 28. do 42. godine - doba Marsa. Čovek se odriče telesnih zadovoljstava i svoju energiju usmerava na okolinu i stvaranje. Vreme za velike poslove, osnivanje porodice, važne poduhvate.

5. Jupiter formira porodicu

Od 42. do 56. godine - ovim periodom vlada Jupiter. Ova životna faza predstavlja pobedu reda i zakona nad neskladom. Osoba je gospodar svog života, vođa u poslovima, otac porodice.

Žitovne odluke
Rezultat Saturnovog prolaska u trećoj deceniji života su životne odluke koje trajno mogu da promene putanju čoveka. Ovo je vreme kada se menja profesija, seli, ulazi u brak ili obrnuto.

6. Saturn suočava sa starošću

Od 56. do 70. godine - Saturn donosi suočavanje s prolaznošću i starošću. Pošto je početak ove faze povezan sa drugim Saturnovim prolazom u ličnom horoskopu, ova faza može biti ili krajnje neprijatna (jer nas uvodi u suočavanje s greškama) ili, suprotno, period blagorodne žetve. Da li će neko ući u starost odmah na početku ove faze ili će Saturnovo dejstvo osetiti tek sa 70 godina, zavisi od kompletne postavke planeta u ličnom horoskopu. Ako su sve faze racionalno iskorišćene, onda je početak starosti obeležen stabilnošću i zadovoljstvima koje ovo doba sa sobom nosi. Ukoliko prethodne faze nisu završene onda kada je bilo prirodno da se to dogodi, ovo doba donosi neprijatnosti, jer mešanje energija proizvodi haos i depresiju.

Pročitajte još: Koji ste tip ličnosti? Otkrijte uz pomoć ovog teksta i saznajte ŠTA TO ZNAČI

7. Uran oslobađa

Posle 70. godine nastupa doba Urana (oslobađanje od svih obaveza i očekivanja), a potom i Neptuna koji predstavlja bezvremeni deo bića. Čovek se sprema za odlazak, okreće se religiji i tišini. Nastupaju bolesti i demencija. Ovo je planeta koja vlada Ribama, gde je Venera egzaltirana. Čovek je podetinjio, intuitivno pokušava da se vrati u period detinjstva i mladosti, čime se krug zatvara. Tačku na sve stavlja Pluton, glasnik smrti, ali preko Sunca vesnik je i ponovnog rađanja.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.