· · Komentari: 0

Ovu stvar nikako ne smete da radite pre prženja: Zbog toga meso ispada TVRDO, za ovaj trik malo ko zna

Da se to više ne bi dešavalo zapamtite trik koji će im dati mekanost

1675512338_shutterstock_684789097-snicle.jpg
Photo: Shutterstock

Bez obzira što se lepo pripreme pre stavljanja u tiganj, mnogima se dešava da šnicle i dalje ostanu tvrde. Da bi šnicle bile sočne, ukusne i meke, na prvom mestu je kvalitet mesa koje ste kupili. Ako je meso staro ili je nekoliko puta bilo zamrzavano, situacija se u mnogome menja.

Kada birate meso obratite pažnju na boju - svinjsko treba da je nežne roze boje, kao i teleće, a goveđe - tamno crvene boje, ali ne i bordo. Goveđe meso nije naročito pogodno za šnicle, ali ako ne želite svinjsko, kupite teleće, ono je sočno i nežno. Za šnicle je pogodno meso bez opnica, žilica i mnogo masnoće. A ako želite da napravite šnicle od pilećeg mesa, kupite pileće grudi, ali ne i kokošije grudi.

Foto: Shutterstock

Važno je pravilno sečenje mesa. Mišićna vlakna secite poprečno, a ne po dužini. Debljina savršene šnicle ne treba da je veća od jednog centimetra, što se postiže udaranjem tučkom preko najlon kese. Pre nego što pečete ili pržite meso ono treba da je suvo. Nakon što ga operete ostavite vodu da se slije, a posle ga osušite krpom. Ako na mesu ostane voda, ona će smanjiti temperaturu u posudi za pečenje ili tiganju. Meso će se pržiti sporije i iz njega će iscuriti dosta soka, koji će šnicle napraviti suvljim.

Ne solite šnicle, pre nego što ih pečete ili pržite. Ako to uradite, otpustiće sok, zato možete da ih posolite tek onda kad se na mesu obrazuje korica, koja će sačuvati meso od curenja soka.

Nezavisno da li je pohovana ili ne, šnicla se stavlja na vreo tiganji ili zagrejanu rernu. Tako se na mesu brzo obrazuje korica.

Šnicle će biti sočne, ukoliko ih pre nego što ih termički obradite, namažete senfom i ostavite tako pola sata. Ako pržite šnicle u tiganju, one se prže po tri minuta s jedne strane, okreću se i prže s druge strane.

Ako se na mesu formirala lepa zlatasta koricam ali je unutra još živo, možete da nastavite da ga kuvate u rerni ili na tihoj vatri u tiganju, kad ga pokrijete poklopcem.

 

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.