Zaboravite na prženje i gomilu ulja.
Oglas
Danas spremamo piletinu na način koji će osvojiti i vas i vaše ukućane. Ceo trik je u posebnoj, mirisnoj smesi u koju se umaču šnicle, pre nego što ih stavite u rernu!
Proverite zašto je ovo moj omiljeni način pripreme!
Sastojci:
- pola kilograma pilećeg filea
- dva jaja
- dve kašike gustina
- malo slatke mlevene paprike
- pola kašike belog luka u prahu
- jedna kašika začina po izboru
- mleveni biber
- 30 ml ulja
Priprema:
Isecite pileći file na šnicle pa ih izlupajte.
U posudu razbijte jaja, dodajte dve kašike gustina, 30 ml ulja, slatku mlevenu papriku, beli luk u prahu, začin i mleveni biber, pa sve dobro izmešajte da dobijete homogenu smesu.
Pleh obložite pek papirom. Šnicle provlačite kroz smesu od jaja i ređajte ih u pleh.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumene, oko 35 do 40 minuta. Služite uz prilog po želji.
Prijatno!
(Bakina kuhinja)
BONUS VIDEO:
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas