Oglas
· · Komentari: 0

Da li ste nekada pravili ĐULBASTIJE: Idealan predlog za ručak, koji će svi obožavati (RECEPT)

Ukus koji se pamti

1673611581_shutterstock_614728316-djulbastije.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Sastojci:
500 g mlevenog mesa
400 g krompira
3 manje glavice crnog luka
2 čena belog luka
1 jaje
2 kašike brašna
so, biber, suvi biljni začin
ulje

Bešamel sos:

mallo putera
2-3 kašike brašna
500ml mleka
200ml pavlake za kuvanje
kačkavalj
so, biber

Pročitajte još: Kapućino torta jednostavna za pripremu: Uživajte u savršeno kremastom ukusu (RECEPT/VIDEO)

Foto: Shutterstock

Pročitajte još: Salata sa narom, piletinom i kikirikijem: Želećete zalogaj više ovog egzotičnog ukusa (RECEPT)

Priprema:

1. Luk sitno naseckati, krompir narendati na krupnijoj strani rendeta, a beli luk na sitnijoj. Sve dodati mlevenom mesu. Umutite jaje i dodati u smesu. Dodati i 2 kašike brašna, so, biber i suvi biljni začin. Sve fino izmešati da se masa ujednači.
2. Oblikovati đulbastije, kao pljeskavice ili ćufte, i pržiti ih u dobro zagrejanom ulju. Nije cilj da se potpuno isprže, nego samo da uhvate finu koricu sa obe strane.
3. Pržene đulbastije slagati jednu do druge u vatrostalnu posudu ili pleh
4. Bešamel: Na ulje u kojem se pržilo meso, dodati komadić putera. Staviti 2-3 pune kašike brašna i mešati da se ne stvore grudvice. Sipati mleko mešajući sve vreme. Dodati i pavlaku za kuvanje, so i biber, po želji.
5. U gotov bešamel dodati i malo sira (kačkavalj, parmezan, gauda, ementaler...po želji).
6. Preliti đulbastije bešamelom, pokriti folijom i peći 30-tak minuta na 220 C. Zatim skinuti foliju, i peći još 15-tak minuta na istoj temperaturi.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas