Oglas
· · Komentari: 0

Pet predloga za RUČAK ispod 500 dinara: Isprobajte recepte za preukusne i jeftine obroke

Zdrav i ukusan ručak ne mora ujedno da bude i skup

1705571666_Foto-Shutterstock-rucak.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Neki od bisera naše tradicionalne kuhinje nisu uopšte skupi za pripremu, svi ih vole, a pritom su i ukusni. Mi vam danas donosimo pet predloga za dobar ručak koji će vas koštati najviše 500 dinara, a zadovoljiće potrebe četvoročlane porodice. Naravno, sve zavisi od toga gde kupujete namirnice, ali ako izbegnete luksuzne radnje i uputite se na pijacu, videćete da možete da dobijete sjajan ručak za ove pare.

PIKANTNI PILEĆI PAPRIKAŠ

POTREBNO JE: 3 komada bataka sa karabatakom, 1 kg krompira, 2 glavice luka, kašika ulja, po ukusu slatke mlevene paprike, ljute tucane paprike, bibera, soli

PRIPREMA: Luk iseckajte pa ga prodinstajte na ulju. Batake i karabatake odvojte, pa ubacite da se i oni prodinstaju sa lukom. Nije potrebno puno da se dinstaju, dodajte ljutu i slatku papriku, nalijte vodom i ostavite da se kuva. U međuvremenu krompir oljuštite i iseckajte na komade željene veličine. Dodajte i krompir, posolite, pobiberite i dodajte ostale začine po želji i začekajte da sve provri. Zatim smanjite temperaturu i pustite da se sve krčka oko sat vremena. Znaćete da je gotovo kada krompir postane potpuno mekan.

BRZE ŠPAGETE BOLONJEZE

POTREBNO JE: 350 g mešanog mlevenog mesa, 400 g špageta ili makarona, 500 ml kuvanog paradajza,1 čen belog luka, 2 srednja luka, ulje, origano, so, biber

PRIPREMA: Na ulju prodinstajte iseckan luk, pa dodajte mleveno meso i pržite dok meso ne potamni sa svih strana. Zatim dodajte začine, pa propržite još nekoliko minuta. Sipajte paradajz, i ostavite da provri, pa onda smanjitetemperaturu. Kuvajte dok neispari dovoljno tečnosti da sos dobije željenu gustinu. Posolite pred kraj kuvanja. Špagete skuvajte pred kraj, pa služite toplo.

SLADAK KUPUS

POTREBNO JE: 1 kg kupusa, 500 g belog mesa, 500 ml kuvanog paradajza, 200 g luka, 200 g šargarepe, 200 g celera, ulje, slatka mlevena paprika, biber, začini po želji

PRIPREMA: Prvo sve potrebne sastojke iseckajte na kockice. Zatim na malo ulja prodinstajle luk,pa dodajte kocikice belog mesa i nastavite da dinstate oko 5 minuta. Dodajte šargarepu i celer, posolite, začinite bogato alevom paprikom i ostalim začinima, promešajte i dinstajte još 5 minuta. Zatim doajte kupu, i nalijte dovoljno vode. Kuvajte dok sve ne omekša dobro, pa dodajte i kuvani paradjz. Nastavite da kuvate jo 20 minuta.

SOČNA SKUŠA SA LIMUNOM

POTREBNO JE: 4 skuše (oko 1 kg), 1 kg krompira, 2 kašike ulja, 4 čena belog luka, 1 veći limun, peršun, ruzmarin, so, biber

PRIPREMA: Skušu dobro očistite, operite, osušite pa im posolite i pobiberite. Svaku ribu napinite belin lukom, peršunom i ruzmarinom, i u svaku stavite po nekoliko parčića limuna. Ribu stavite u aluminijumsku foliju, prelijte sa po malo ulja, zatvorite foliju i stavite da se peče na 200 stepeni oko 20 minta. Poslužite uz prženi krompir.

LAGANA BORANIJA

POTREBNO JE: 1 kg boranije, 2 srednja crna luka, 2 čena belog luka, 2 paradajza, 1 paprika, 1 šargarepa, 2 kašike brašna, ulje, malo šećera, aleva paprika, biber, vegeta

PRIPREMA: Iseckajte luk, paradajz, papriku i šargarepu pa sve to prodinstajte na malo ulja. Zatim dodate vode, i nastavite da kuvate dok povrće ne omekša. Nakon desetak minuta ubacite i očišćenu boraniju, dodajte još vode, pokrijte i kuvajte dok se sve ne skuva. Na kraju u malo vode razmititi brašno, dodati začine i so, pa to sipati u boraniju. Ovoje lagan ručak koji može da bude jako ukusan ako se malo poigrate sa začinima.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas