Oglas
· · Komentari: 0

RECEPT ZA TURSKI SLADOLED OD 3 SASTOJKA: Dočekajte leto spremni uz ovu neodoljivu, a zdravu poslasticu

Uživajte bez griže savesti celo leto u omiljenoj poslastici, ovaj zdrav sladoled se pravi brzo a potrebna su vam samo 3 sastojka

1715606052_shutterstock_393753934.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Hajde da napravimo domaći turski sladoled, uz ovaj brzi recept od samo 3 sastojka više nećete kupovati sladoled.

U samo nekoliko minuta naučićete kako da napravite sladoled od čokolade čiji ukus će vas oboriti sa nogu. Brzo i jednostavno pripremite ovu zdravu poslasticu od sastojaka koje sigurno imate u svojoj kuhinji! U sladoledu kao nadev može da se koristi sušeno voće i orašasti plodovi, čokolada i kakao, ali vi možete smisliti ukus po svojoj želji.

Sastojci:

1 litra mleka
140 gr. gustin ( kukuruzni skrob)
Kondenzovano mleko 400 gr.
1. opcija ukusa:

1. 100 g mlevenih oraha
100 g suvih grožđica


2. opcija ukusa:

2 kašike kakaa
50 g čokolade

Mleko podelite i sa 200 ml razmutite gustin, a ostatak sipajte u šerpu i skuvajte, pre nego što provri ubacite preostalo mleko sa gustinom i mešajte. Zatim dodajte kondenzovano mleko i nastavite mešanje, a kada se zgusne sklonite sa ringle. Na kraju ubacite nadev po želi, prespite u kalup i stavite u zamrzivač. Prijatno!

Still

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas