Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли сте некада правили ЂУЛБАСТИЈЕ: Идеалан предлог за ручак, који ће сви обожавати (РЕЦЕПТ)

Укус који се памти

1673611581_shutterstock_614728316-djulbastije.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Састојци:
500 г млевеног меса
400 г кромпира
3 мање главице црног лука
2 чена белог лука
1 јаје
2 кашике брашна
со, бибер, суви биљни зачин
уље

Бешамел сос:

малло путера
2-3 кашике брашна
500мл млека
200мл павлаке за кување
качкаваљ
со, бибер

Прочитајте још: Капућино торта једноставна за припрему: Уживајте у савршено кремастом укусу (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Фото: Схуттерстоцк

Прочитајте још: Салата са наром, пилетином и кикирикијем: Желећете залогај више овог егзотичног укуса (РЕЦЕПТ)

Припрема:

1. Лук ситно насецкати, кромпир нарендати на крупнијој страни рендета, а бели лук на ситнијој. Све додати млевеном месу. Умутите јаје и додати у смесу. Додати и 2 кашике брашна, со, бибер и суви биљни зачин. Све фино измешати да се маса уједначи.
2. Обликовати ђулбастије, као пљескавице или ћуфте, и пржити их у добро загрејаном уљу. Није циљ да се потпуно испрже, него само да ухвате фину корицу са обе стране.
3. Пржене ђулбастије слагати једну до друге у ватросталну посуду или плех
4. Бешамел: На уље у којем се пржило месо, додати комадић путера. Ставити 2-3 пуне кашике брашна и мешати да се не створе грудвице. Сипати млеко мешајући све време. Додати и павлаку за кување, со и бибер, по жељи.
5. У готов бешамел додати и мало сира (качкаваљ, пармезан, гауда, ементалер...по жељи).
6. Прелити ђулбастије бешамелом, покрити фолијом и пећи 30-так минута на 220 Ц. Затим скинути фолију, и пећи још 15-так минута на истој температури.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas