Oglas
· · Komentari: 0

Dinstane pečurke sa kremastom palentom: Predlog za laganiji nedeljni ručak (RECEPT)

Savršeni obrok bez mesa, nakon obimnih prazničnih trpeza

1672572797_shutterstock_692477029.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Ukoliko želite da spremite nešto laganije za ručak, i odmorite stomak o dmesa, onda je ovo jelo prava stvar za vas. Za ovo jelo možete da kombinujete razne gljice i pečurke, na primer šampinjone i sušenu bukovaču, ili šitaki pečurke. Uz palentu možete koristiti pavlaku za kuvanje i ne morate.

Sastojci za 4 osobe

250g svežih šampinjona, belih ili tamnih
200g svežih šitaki pečuraka
1 kašika maslinovog ulja
2 kašike putera
1 sredni crni luk, ili 3 mlada luka sitno iseckana
4 grančice timijana ili majčina dušica
1 lovorov list
so i biber
1/2 šolje vode ili bujona
1/2 šolje pavlake za kuvanje

Pročitajte još: Autentični SRPSKI desert: Recept za Oplenačke PALAČINKE koji će vas oboriti s nogu

Foto: Shutterstock

Za kremastu palentu

750ml vode
150ml mleka
100ml pavlake za kuvanje
1 kašičica soli
250gr palente
1 šaka narendanog parmezana
 

Pročitajte još: Spremite SVINJSKO MESO prema receptu DžEJMIJA OLIVERA: Marinada za hrskavost i sočnost

Priprema
Pečurke nemojte da perete, već vlažnom papirnom salvetom prebrišite prljavštinu. Iseckajte ih na krupnije komade. Zagrejte maslinovo ulje i dodajte iseckani luk. Zatim dodajte timijan i lovorov list, da bi ispustili aromu. Posle 2-3 min, dodajte iseckane pečurke. Dinstajte ih dok ne počnu da ispuštaju tečnost, oko par minuta. Dodajte so i biber. Na kraju, umešajte pavlaku i vodu.
U drugoj šerpi zagrejte vodu, mleko, pavlaku i so. Kada provri, smanjite vatru i dodajte palentu uz stalno mešanje. Kada smesa postane gusta, sklonite sa vatre i umešajte parmezan. Ukoliko je potrebno, dodajte još soli.
U dublje činije stavite palentu i preko nje disntajte pešurke sa sosom.

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas