Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Динстане печурке са кремастом палентом: Предлог за лаганији недељни ручак (РЕЦЕПТ)

Савршени оброк без меса, након обимних празничних трпеза

1672572797_shutterstock_692477029.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Уколико желите да спремите нешто лаганије за ручак, и одморите стомак о дмеса, онда је ово јело права ствар за вас. За ово јело можете да комбинујете разне гљице и печурке, на пример шампињоне и сушену буковачу, или шитаки печурке. Уз паленту можете користити павлаку за кување и не морате.

Састојци за 4 особе

250г свежих шампињона, белих или тамних
200г свежих шитаки печурака
1 кашика маслиновог уља
2 кашике путера
1 средни црни лук, или 3 млада лука ситно исецкана
4 гранчице тимијана или мајчина душица
1 ловоров лист
со и бибер
1/2 шоље воде или бујона
1/2 шоље павлаке за кување

Прочитајте још: Аутентични СРПСКИ десерт: Рецепт за Опленачке ПАЛАЧИНКЕ који ће вас оборити с ногу

Фото: Схуттерстоцк

За кремасту паленту

750мл воде
150мл млека
100мл павлаке за кување
1 кашичица соли
250гр паленте
1 шака наренданог пармезана
 

Прочитајте још: Спремите СВИЊСКО МЕСО према рецепту ЏЕЈМИЈА ОЛИВЕРА: Маринада за хрскавост и сочност

Припрема
Печурке немојте да перете, већ влажном папирном салветом пребришите прљавштину. Исецкајте их на крупније комаде. Загрејте маслиново уље и додајте исецкани лук. Затим додајте тимијан и ловоров лист, да би испустили арому. После 2-3 мин, додајте исецкане печурке. Динстајте их док не почну да испуштају течност, око пар минута. Додајте со и бибер. На крају, умешајте павлаку и воду.
У другој шерпи загрејте воду, млеко, павлаку и со. Када проври, смањите ватру и додајте паленту уз стално мешање. Када смеса постане густа, склоните са ватре и умешајте пармезан. Уколико је потребно, додајте још соли.
У дубље чиније ставите паленту и преко ње диснтајте пешурке са сосом.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas